Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem zpět

Ingredience:
měkký tvaroh1 balenímlékocca 1 - 2 lžícemalá cibule nebo jarní cibulka1 ks
pažitka svazekmedvědí česnek pár listůsůl dle chuti
pepř dle chuti
měkký tvaroh 1 balení, mléko cca 1 - 2 lžíce, malá cibule nebo jarní cibulka 1 ks, pažitka svazek, medvědí česnek pár listů, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Když jsem byla malá, neustále jsme měli doma rozhudu. Úplně se slyším, jak říkám: "Ach jo, zas ta rozhůůůůda". A jak si ji teď ráda dám. Určitě ji mnozí z vás taky znají. Svěží chuť tvarohu, štiplavost pažitky, vůně medvědího česneku (ten jsme tam teda dřív nedávali) a čerstvý měkký chlebík…no to si musíte udělat, je to hned.

Měkký tvaroh spolu s mlékem (smetanou) dobře rozmícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo si k rozhudě nakrájíme zeleninu na hranolky a nabíráme spolu s ní jako dip.

2016-04-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI