Salát z červené řepy s kozím sýrem zpět

Ingredience:
střední řepa2 ksrukola nebo polníček2 hrstijablko1 ks
vlašské ořechy velká hrstolivový olej dle potřebytymián1 lžíce
krém balsamicocca 1 lžícetekutý med1 lžičkakozí sýr80 g
sůl dle chutipepř špetkacitron pár kapek
střední řepa 2 ks, rukola nebo polníček 2 hrsti, jablko 1 ks, vlašské ořechy velká hrst, olivový olej dle potřeby, tymián 1 lžíce, krém balsamico cca 1 lžíce, tekutý med 1 lžička, kozí sýr 80 g, sůl dle chuti, pepř špetka, citron pár kapek

Příprava

Milovníci salátů si určitě přijdou na své. Kozí sýr, pečená řepa a všechny ingredience jsou prostě výbornou kombinací, po které se nebudete cítit v žádném případě těžce. Tak pojďme společně na to.

Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, posypeme tymiánem, pokapeme olivovým olejem, sůl, pepř a dáme do trouby vyhřáté na 180-200 stupňů. Cca po 20 min plátky otočíme. Mezitím si oloupeme jablko a zbavíme jádřinců, nakrájíme na osminy nebo širší měsíčky a přidáme k řepě asi v půlce pečení.
Pečeme celkově do změknutí řepy, asi 40 min.
V mezičase si do mísy nachystáme rukolu (polníček) a ořechy (já je jen rozlámu na osminy) a nakrájíme si sýr.
Jakmile jsou řepa a jablko hotové, nakrájíme na kousky vyhovující velikosti, přidáme do mísy, zakápneme balsamicem, medem a olivovým olejem, nahoru dáme kousky sýra, pokud je to moc sladké, dá se zakápnout citronem. Případně lze dle chuti opět dosolit a opepřit.

2015-10-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI