Salát z pečené červené řepy a cibule zpět

Ingredience:
řepa velikosti tenisáku3 kscibule (stejně velká jako řepa)1 ksčesnek2 - 3 stroužky
olej3 lžícebalsamico2 lžícetřtinový cukrcca 1 lžíce
čerstvě mletý pepř špetkasůl dle chutičerstvý tymián dle chuti
Dresink:
zakysaná smetana1 kelímekčerstvý kopr dle chutisůl dle chuti
řepa velikosti tenisáku 3 ks, cibule (stejně velká jako řepa) 1 ks, česnek 2 - 3 stroužky, olej 3 lžíce, balsamico 2 lžíce, třtinový cukr cca 1 lžíce, čerstvě mletý pepř špetka, sůl dle chuti, čerstvý tymián dle chuti, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvý kopr dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám. Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí.

Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme  teplý i studený přelitý dresinkem.

2015-10-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI