Sférifikované rajčatové ravioly zpět

Roztok na srážení kaviáru:
voda1 lcalcin5 g
Tekutina na přípravu sféry
tekutina500 mlcitras2,6 galgin5 g
voda 1 l, calcin 5 g, tekutina 500 ml, citras 2,6 g, algin 5 g

Příprava

Ravioly v molekulární gastronomii, víte o čem je řeč?

Roztok na srážení kaviáru
Do vody nasypeme 5 g calcinu, necháme rozpouštět a poté rozmixujeme do úplného rozpuštění.

Tekutina na přípravu sféry
Tekutinu smícháme s citrasem a alginem a rozmixujeme. Je důležité zbavit se bublinek vzniklých při mixování. Poté pomocí např. špičky čajové lžičky dávkovat do roztoku. Do ztuhlých raviol pomocí injekční stříkačky plníme ocet balsamico.

2013-11-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptostatní
Složitost receptutěžká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI