| Ingredience: | |||||
| středně velké brambory | 2 ks | špaldová mouka | 200 g | kysaná smetna | 160 g |
| rozpuštěné máslo | 80 g | šunka pokrájená na kostičky | 25 g | mořská sůl | 1 lžička |
| prášek do pečiva | 1 lžička | jedlá soda | 1/2 lžičky | pepř | špetka |
| drcený kmín | špetka | žloutky | 2 ks | bílky ušlehané v pevný sníh | 2 ks |
| Na zapečení: | |||||
| nastrouhaný tvrdý sýr | 50 g | nastrouhaná niva | 10 g | ||
| Na dozdobení: | |||||
| kvalitní kečup | dle chuti | červená cibulka | dle chuti | šunka | dle chuti |
| cherry rajčata | dle chuti | ||||
Mám pro vás tip na snídani či večeři v podobně slaných vaflí, které jsem připravovala z brambor a špaldové mouky.
Nejprve si uvaříme ve slupce brambory, které následně oloupeme a nastrouháme na struhadle.
Ze všech ingrediencí vytvoříme trochu lepkavé těsto.
Pečeme v rozehřátém vaflovači 3 - 4 minutky.
Hotové vafle přendáme na plech, zasypeme sýrem a v troubě na 250 stupňů zapečeme 7 minut.
Zapečené vafle přendáme na talíř, zakápneme kvalitním kečupem, poklademe šunkou, cibulkou a přidáme cherry rajčata.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI