Slaninový sendvič s domácí chilli majonézou zpět

Rajčata:
velká masitá rajčata4 ksextra olivový olej dle potřebyčerstvý nebo sušený tymián dle chuti
česnek, posekaný nahrubo2 stroužkysůl dle chutipepř dle chuti
Domácí chilli majonéza:
jemný olivový olej250 mlvejce3 kscitron - šťáva (přidáváme raději postupně)1 ks
prolisovaný česnek1 stroužekdijonská hořčice1 lžícemletá uzená paprika1/2 lžičky
sladká mletá paprika1/2 lžičkychilli drcené sušené papričky1/2 lžičkykrupicový cukr1 lžíce
mořská sůl1 lžička
Dokončení:
světlý chléb, na tenčí plátky a na sucho opečený dle potřebykvalitní libová slanina, opečená dozlatova250 gpolníček dle chuti
rukola dle chuti
velká masitá rajčata 4 ks, extra olivový olej dle potřeby, čerstvý nebo sušený tymián dle chuti, česnek, posekaný nahrubo 2 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, jemný olivový olej 250 ml, vejce 3 ks, citron - šťáva (přidáváme raději postupně) 1 ks, prolisovaný česnek 1 stroužek, dijonská hořčice 1 lžíce, mletá uzená paprika 1/2 lžičky, sladká mletá paprika 1/2 lžičky, chilli drcené sušené papričky 1/2 lžičky, krupicový cukr 1 lžíce, mořská sůl 1 lžička, světlý chléb, na tenčí plátky a na sucho opečený dle potřeby, kvalitní libová slanina, opečená dozlatova 250 g, polníček dle chuti, rukola dle chuti

Příprava

Tohle je absolutní dobrota, je to šíleně kalorické, ale hříšně dobré. A vaši miláčci vám za tuhle dobrotu budou doslova líbat ruce! Za prvé, který chlap by nemiloval slaninu a za druhé domácí chilli majonézu? No úžasná kombinace. Suroviny jsou psané pro dvě osoby.

Rajčata

Tyto rajčátka si doslova zamilujete, jejich příprava je sice časově náročná, ale stojí za to být trpělivý. Troubu si předehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na plech. Posypeme lehounce solí, pepřem, tymiánem, nasekaným česnekem a zakapeme lehce olivovým olejem. Dáme do trouby péct bez obracení cca 40 - 45 minut. Krásně zesládnou, zkoncentrují chuť a budou měkoučká a chuťově podobná sušeným.

Domácí chilli majonéza

Do mixéru dáme kromě oleje všechny suroviny a umixujeme dohladka. Poté postupně po maličkých částech přidáváme olej. Vždy trošku a pořádně promixujeme, tímto pomalým postupem dosáhneme krásně hladké a husté konzistence. Výsledná majonéza má být trochu pálivá, s jemným nádechem sladkosti a hořčice. Při tomto množství vám zbude i do zásoby, pokud tedy chcete jen na recept, použijte polovinu surovin.

Dokončení

Když máme všechno nachystané, rajčátka hotová a mírně vychladlá, nezbývá než sendvič dát dohromady. Na plátek chleba rozetřeme tenčí vrstvu majonézy, poklademe rajčátky, rukolou, polníčkem, slaninou a navrch opět chléb namazaný majonézou. Nyní už jen podáváme. Doporučuji s dobře vychlazeným pivem a ještě aby byla slanina i rajčata vlažná, tak si sendvič vychutnáte nejlépe.

Dobrou chuť

2018-03-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI