Slaný podzimní koláč zpět

Ingredience:
listové těsto1 baleníolivový olej trochučervená a žlutá cibule6 ks
balzamikový ocet2 lžícetřtinový cukr1 lžícečerné olivy nahrubo posekaných větší hrst
směs lesních hub dle potřebyčerstvý tymián pár snítekpepř špetka
sůl špetka
listové těsto 1 balení, olivový olej trochu, červená a žlutá cibule 6 ks, balzamikový ocet 2 lžíce, třtinový cukr 1 lžíce, černé olivy nahrubo posekaných větší hrst, směs lesních hub dle potřeby, čerstvý tymián pár snítek, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Tenhle recept byla taková moje záchrana, když jsem měla málo času a nevěděla co udělat dobrého k večeři. 

Tuším, že jsem si ho vystřihla z Apetitu, ale s jistotou už to tvrdit nemůžu :) Ale je to mňamka a strašně jednoduché, myslím, že bude skvělé jako pohoštění pro přátele. Z tohohle koláče na mě prostě dýchá podzim a ta zemitá chuť je dokonalá :) Od prvního pokusu jsme ho dělali již víckrát a nikdy nezklamal :)

Troubu předehřejeme na 200°C. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, olivy posekáme nahrubo. V pánvi na troše oleje opékáme pomaličku cibuli dozlatova, cca 20minut. Když máme hotovo, vmícháme nakrájené houby a po pěti minutách cukr, ocet, sůl, tymián, pepř a vše dusíme ještě dvě minutky.   Ochutnáme a podle chuti přidáme co je třeba.

Rozválené těsto rozložíme na plech, okraje trochu srolujeme, aby vznikl zvýšený okraj.  Směs rozprostřeme na listové těsto, posypeme olivami a dáme na dvacet minut zapéct do trouby. A už se jen těšíme na božskou pochoutku :)  Vyndáme a ihned podáváme.

2014-03-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI