Slaný špaldový koláč s červenou řepou a rozmarýnem zpět

Ingredience:
celozrnná špaldová mouka300 gmáslo nebo Ghí + na vymazání formy150 gvoda nebo minerálka1 lžíce
menší červená řepa (uvařená nebo upečená v alobalu (oloupaná)5 ksvejce4 ksrostlinná smetana200 ml
himalájská sůl dle chutičerstvě namletý pepř dle chutirozmarýn1 - 2 lžičky
mleté vlašské ořechy (drobenka) dle chutimungo klíčky dle chutičerstvá petrželka dle chuti
celozrnná špaldová mouka 300 g, máslo nebo Ghí + na vymazání formy 150 g, voda nebo minerálka 1 lžíce, menší červená řepa (uvařená nebo upečená v alobalu (oloupaná) 5 ks, vejce 4 ks, rostlinná smetana 200 ml, himalájská sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř dle chuti, rozmarýn 1 - 2 lžičky, mleté vlašské ořechy (drobenka) dle chuti, mungo klíčky dle chuti, čerstvá petrželka dle chuti

Příprava

Že by quiche? Moc mi tohle pojmenování nepřirostlo k srdci, ale ano asi je to quiche. Je to jedno z těch jídel, kde dobře upotřebíte zbytky příloh nebo zeleniny, kdo jí sýry tak i sýrů. V mém podání vařené brambory a plátky mrkve... Takže neplýtvejte jídlem, dá se určitě ještě vymyslet nějaká  dobrota!

Troubu si zapneme na 180°C. Mouku se změklým máslem promneme rukama a přidáme trošku vody. Vypracujeme těsto a necháme ho v lednici uležet. Do vymazané koláčové formy přeneseme vyválené těsto a vytvarujeme okraje, propícháme dno vidličkou a dáme na 10 minut předpéct.

Vejce vyšleháme se smetanou, solí a kořením. Řepu a brambory nakrájíme na plátky. Střídavě je vrstvíme na korpus, nakonec zalijeme vejci. Pečeme asi 20-30 minut, dokud vejce nazatuhnou a povrch se trochu neopeče.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-03-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI