Sušenky s dýňovými semínky a česnekem zpět

Ingredience:
špaldová mouka200 gdýňová semínka100 gsušený česnek1 lžíce
máslo100 gžloutek1 kssojová omáčka1 lžíce
voda1 - 2 lžíce
špaldová mouka 200 g, dýňová semínka 100 g, sušený česnek 1 lžíce, máslo 100 g, žloutek 1 ks, sojová omáčka 1 lžíce, voda 1 - 2 lžíce

Příprava

Při jednom nákupu mi v košíku skončily bio sušenky s semínky a česnekem. Všem nám moc chutnaly, ale čtyřicet korun za dvacet sušenek byla cena, která mě celkem odrazovala od jejich dalšího nákupu. Měla jsem tedy na výběr, buď se té zajímavé chuti vzdát a nebo vymyslet vlastní verzi. Rozhodla jsem se tedy pustit do tohoto experimentu a naštěstí to klaplo hned napoprvé.

Dýňová semínka umelte nebo nasekejte v mixeru. Nemusí to být úplně na mouku, ale nenechávejte příliš velké kousky. Do semínek přimíchejte mouku, vychlazené máslo, žloutek, sojovou omáčku a pokud je potřeba tak i vodu. Já na takovéto těsto využívám mixer, kdy se sypkých ingrediencí a másla udělám nejprve jakousi drobenku a potom přidám žloutek a tekutinu tak aby vzniklo pružné těsto Těsto můžete pochopitelně vypracovat i rukou.
Hotové těsto nechte chvíli odpočinout v lednici. Poté z těsta vyválejte přibližně 5 mm tlustý plát, který rádýlkem nebo nožem nakrájejte na libovolné tvary 
Sušenky pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů přibližně 7 minut.

2016-01-15 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte cca 40 ks sušenek.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI