Toustíky s pikantní salsa roja a křepelčím vajíčkem zpět

Ingredience:
masitá rajčata6 kssušená rajčata6 ksšalotka2 ks
česnek4 stroužkychilli paprička2 ksolivový olej1 lžíce
cukr1 lžícečerstvě mletý pepř špetkanamleté nové koření špetka
tymián2 snítkydrcený tymián1 lžícetoustový chleba6 krajíčků
křepelčí vajíčka6 ks
masitá rajčata 6 ks, sušená rajčata 6 ks, šalotka 2 ks, česnek 4 stroužky, chilli paprička 2 ks, olivový olej 1 lžíce, cukr 1 lžíce, čerstvě mletý pepř špetka, namleté nové koření špetka, tymián 2 snítky, drcený tymián 1 lžíce, toustový chleba 6 krajíčků, křepelčí vajíčka 6 ks

Příprava

Pikantní pokrm, který klidně nahradí i "tatarák".

Slupku čerstvých rajčat nakrojíme do kříže a vložíme do vroucí vody. Spaříme, vyndáme a sloupneme. Pak je rozkrojíme a vydlabeme jadérka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně si nakrájíme i rajčata sušená. Na pánev dáme rozehřát olivový olej a na něm osmahneme šalotky, chilli papričky a 2 stroužky česneku - vše najemno nasekané. Přidáme oboje rajčata, osolíme, opepříme, přidáme cukr i koření.
Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 45 minut. Pak odklopíme, přidáme 2 stroužky česneku utřeného na pastu a podle chuti dosolíme a dopeříme. Necháme vydusit, abychom měli pevnější pastu. Opečeně nasucho chléb a z křepelčích vajíček uděláme tzv. volské oko.  Salsu natřeme na toust a dozdobíme vajíčkem a můžeme posypat čerstvými bylinkami podle naší chuti.
2015-01-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI