Tousty s chorizem, ovčím sýrem a rebarborovo-hruškovým chutney zpět

Ingredience:
krájená a očištěnárebarbora1 hrnekhruška1 ksstřední červená cibule1 ks
červené víno1 dclcukr muscovado1 lžícesůl dle chuti
pepř špetkachilli dle chutistrouhaný zázvor1/2 lžičky
olej trochuklobása chorizo1 ksčerstvý kozí sýr1 špalíček
rukola hrstbageta1 kschilli olej na pokapání
krájená a očištěnárebarbora 1 hrnek, hruška 1 ks, střední červená cibule 1 ks, červené víno 1 dcl, cukr muscovado 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, chilli dle chuti, strouhaný zázvor 1/2 lžičky, olej trochu, klobása chorizo 1 ks, čerstvý kozí sýr 1 špalíček, rukola hrst, bageta 1 ks, chilli olej na pokapání

Příprava

Dnes se na večerní návštěvu ohlásil kamarád. Rozhodla jsem se, že dost bylo obligátních klobásek, sýru a nakládaných hub... je třeba vymyslet něco originálního. A protože se můj celý den v kuchyni nesl ve znamení rebarbory, nemohla jsem prostě udělat krok vedle. 

Rebarboru nakrájenou na kostičky, na stejné kousky nakrájenou hrušku a na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme koření, cukr a víno a dusíme do měkka, na závěr dosolíme.

Na pánvi opečeme kolečka choriza. Na výpeku opečeme plátky bagety. Na opečenou bagetu položíme kolečko choriza, lžíci chutney, několik lístku rukoly a posypeme kozím sýrem. Vše zakápneme chilli olejem a podáváme se skleničkou dobrého vína.

PS: Následující den jsme dostali šílenou chuť na smažený hermelín, neměla jsem brusinky, tak jsem sáhla po zbytku tohoto chutney. Můžu říct, že s tím hermelínem dokonale ladilo 

2015-06-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI