Tvarohový kiš "po italsku" zpět

Těsto:
hladká špaldová mouka200 gvychlazené máslo100 gvejce1 ks
voda3 lžíce
Náplň:
tvaroh1 vaničkamléko50 mlvejce2 ks
mozzarella125 grajčata5 ksolivy hrstka
sůl dle chutibazalka dle chuti
hladká špaldová mouka 200 g, vychlazené máslo 100 g, vejce 1 ks, voda 3 lžíce, tvaroh 1 vanička, mléko 50 ml, vejce 2 ks, mozzarella 125 g, rajčata 5 ks, olivy hrstka, sůl dle chuti, bazalka dle chuti

Příprava

Můj manžel je nepoučitelný, teď v zimě vesele nakupuje rajčata, a když je nakrájím, tak je odmítá jíst, protože prý nejsou k jídlu. Pravda, k těm ze zahrádky mají fakt daleko. No ale co s nimi!?

Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a vykrojíme tuhý zbytek od šťopky. Rajčata umístíme řezem nahoru do zapékací misky a dáme do trouby na cca 10 minut.

Předpékám je ze dvou důvodů - jednat se mi pak pěkně loupou a za druhé nepustí tolik vody do koláče, protože ta se částečně odpaří a částečně vyteče při předpékání. A navíc teď v zimním období nemají rajčata bohatou sluníčkovou chuť, jako v létě a tímto předpečením se jim chuti trošku dodá.

Než se upečou, připravíme si z mouky, másla nastrouhaného na hrubém struhadle, vejce a vody těsto. Zpracováváme jej na vále. Homogenní směs můžeme (nemusíme, pokud spěcháme) dát do lednice na 30 minut (i déle). Těsto pak rozválíme přímo na pečícím papíře a vysteleme s ním koláčovou formu. Propícháme vidličkou a dáme na 10 - 15 minut do trouby rozehřáté na 180°C přepéct.

Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, mléko, vejce a nakrájenou bazalku mixérem spojíme v míse. Přidáme na drobno nakrájenou mozzarellu a trošku soli. Olivy bez pecky můžeme nakrájet, jinak mohou zůstat i v celku. Rajčata opatrně vyloupneme ze slupky.

Na předpečený korpus vylijeme tvarohovou náplň, poklademe rajčaty řezem nahoru a osypeme olivami. Koláč strčíme do trouby a na 180°C pečeme cca 35 - 40 minut, dokud není povrch krásně zlatý. Necháme pár minut prochladnout a můžeme se do něj pustit.

2017-02-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI