Vaječná omeleta s pečenou paprikou a žampiony zpět

Ingredience:
vejce4 kshustá zakysaná smetana2 vrchovaté lžícenajemno nastrouhaný parmazán (lze vynechat)3 lžíe
masitá červená paprika1 ksstřední žampiony6 ksčerné olivy dle chuti
mražený nebo čerstvý hrášek hrstsůl dle chutipepř dle chuti
olej dle potřeby
vejce 4 ks, hustá zakysaná smetana 2 vrchovaté lžíce, najemno nastrouhaný parmazán (lze vynechat) 3 lžíe, masitá červená paprika 1 ks, střední žampiony 6 ks, černé olivy dle chuti, mražený nebo čerstvý hrášek hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Vaječná omeleta je velmi jednoduché, syté a vděčné jídlo, ve kterém můžete zužitkovat cokoliv vám chutná.  Zeleninu, šunku, špenát ... je spousta možností, co do ní přidat. Já mám moc ráda chuť pečených paprik, a tak jsem dnes udělala omeletu s ní.

Nejprve si dáme pod gril opéct papriku. Jakmile se na ní ze všech stran objeví černé puchýře, zabalíme ji do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout. Teplotu v troubě pak stáhneme na 250°C s dolním i horním ohřevem.

Žampiony nakrájíme na plátky a na troše oleje je opečeme na pánvi. Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájenou na kostičky přidáme k žampionům. Nakonec vsypeme prohřát i hrášek. Osolíme.

Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou a parmazánem, osolíme a opepříme. Do vaječné směsi přidáme zeleninu s žampiony a přikrájíme olivy. Promícháme a vlijeme do zapékací misky nebo pekáčku (popř. použijeme pánev vhodnou do trouby), vyloženou pečícím papírem, který zastříkneme zlehka olejem. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

2019-11-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI