Vylepšený zapékaný Croque Monsiuer zpět

Ingredience:
toastový chleba8 plátkůšunka4 plátkyuzený sýr8 plátků
vejce4 ksmléko100 mltvrdý sýr na posypání
dijonsá hořčice dle potřebysůl špetka
toastový chleba 8 plátků, šunka 4 plátky, uzený sýr 8 plátků, vejce 4 ks, mléko 100 ml, tvrdý sýr na posypání, dijonsá hořčice dle potřeby, sůl špetka

Příprava

Tento pokrm můžeme připravit večer, ráno jej dáte zapéci a máte během chvilky vydatnou snídani.

Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. Přimáčkneme, překrojíme na trojúhelníčky a vyskládáme do zapékací misky.
Vejce vyšleháme s mlékem a osolíme. Toasty zalijeme touto směsí, malinko je nadzdvihneme ode dna, aby se směs dostala i pod ně. Necháme hodinu vsakovat, můžeme během té doby ještě přelévat směsí, která zůstala okolo. Většina tekutiny by se měla vsáknout do toastů.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200°C. 

2013-12-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI