Zeleninové pomazánky zpět

Sametová hrášková pomazánka:
mražený hrášek - nechte při pokojové teplotě rozmrznout200 gvětší zralé avokádo1 ksricotta100 g
sýr Skyr100 glístky máty hrstčesnek1 stroužek
sůl dle chutipepř dle chutichilli dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Pikantní pomazánka z červené řepy:
vařená červená řepa200 gvlašské ořechy hrststrouhaný křen - čerstvý nebo sterilovný1 - 2 lžičky
ricotta100 gsýr Skyr100 gsůl dle chuti
pepř dle chuti
Tapenáda z černých oliv:
černé olivy bez pecky200 gančovičky4 filátkakapary1 vrchovatá lžíce
olivový olej1 lžícečesnek2 stroužkycitronová šťáva dle chuti
sýr Skyr, Lučina nebo ricotta (nemusí být)100 gsůl dle chutipepř dle chuti
mražený hrášek - nechte při pokojové teplotě rozmrznout 200 g, větší zralé avokádo 1 ks, ricotta 100 g, sýr Skyr 100 g, lístky máty hrst, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, chilli dle chuti, citronová šťáva dle chuti, vařená červená řepa 200 g, vlašské ořechy hrst, strouhaný křen - čerstvý nebo sterilovný 1 - 2 lžičky, ricotta 100 g, sýr Skyr 100 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, černé olivy bez pecky 200 g, ančovičky 4 filátka, kapary 1 vrchovatá lžíce, olivový olej 1 lžíce, česnek 2 stroužky, citronová šťáva dle chuti, sýr Skyr, Lučina nebo ricotta (nemusí být) 100 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Flákám to, já vím a moc se vám za to omlouvám. Co se ale dá dělat, asi si na mě budete muset počkat až do důchodu, to budu mít n to vaření a hlavně focení zase trochu víc času. 

Dnes vám ale hodím jednu rychlovku. Tato super barevná pastva pro oči nezabere víc jak 20 minut. A protože řada z nás bojuje s povánočními kily navíc, nebo jsme se prostě jenom rozhodli držet půst, tak mi dovolte nabídnout vám 3 recepty. Nezlobte se, že jsou jen tak od oka, ale zrovna u těchto dobrot nezáleží, jestli tam bude o olivu, či kuličku hrachu víc nebo míň.

Postup u všech pomazánek je totožný. Prostě všechny suroviny dejte do mixéru a vymixujte do konzistence, která vám nejvíce vyhovuje. Pokud nemáte mixér, můžete na hráškovou využít třeba mačkadlo na bramborovou kaši a řepu, nebo olivy zase nastrouhat na struhadle. Hrášková a řepná u nás boduje v co nejhladší konzistenci. Naopak olivová nám chutná, když je cítit struktura oliv. Všechny pomazánky můžete mazat na pečivo, použít jako náplň do tortill, nebo klidně servírovat v misce jako dip.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-02-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI