Zeleninový salát s cizrnou zpět

Ingredience:
sušená cizrna250 gcherry rajčátka250 gsalátová okurka1 ks
oranžová paprika1 ksjarní naťová cibulka4 kssezamová semínka dle chuti
Zálivka:
olivový olej4 lžícecitronová šťáva2 lžícepetrželová nať dle chuti
sůl špetkapepř špetka
sušená cizrna 250 g, cherry rajčátka 250 g, salátová okurka 1 ks, oranžová paprika 1 ks, jarní naťová cibulka 4 ks, sezamová semínka dle chuti, olivový olej 4 lžíce, citronová šťáva 2 lžíce, petrželová nať dle chuti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Cizrna neboli římský hrách patří mezi luštěniny a je nejen zdravá, ale i velice chutná, ať už ji přidáte do čehokoliv.

Sušenou cizrnu den předem namočíme, druhý den slijeme, dolijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka a ke konci osolíme.
Rajčata, papriku, okurku omyjeme, cibulku očistíme a vše pokrájíme.
Připravíme si zálivku – vše dáme do skleničky – uzavřeme a důkladně protřepeme, až se vše spojí.
Do větší mísy vsypeme uvařenou a vychladlou cizrnu, přidáme zeleninu, zakapeme zálivkou a promícháme. Necháme chladit/odstát asi 30-60 min. Následně nandáme na talíře a posypeme semínky a podáváme s domácím čerstvým pečivem.

2014-11-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI