Zeleninový směs na topinku nebo základ masových směsí na těstoviny zpět

Ingredience:
cuketa500 golivový olej2 lžícevelká cibule1 ks
česnek5 stroužkůsugo (nebo rajčatový protlak)200 - 250 mltřtinový cukr1 lžička
worcesterová omáčka2 lžícedrcené chilli1/2 lžičkysůl dle chuti
pepř dle chuti
cuketa 500 g, olivový olej 2 lžíce, velká cibule 1 ks, česnek 5 stroužků, sugo (nebo rajčatový protlak) 200 - 250 ml, třtinový cukr 1 lžička, worcesterová omáčka 2 lžíce, drcené chilli 1/2 lžičky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes jsem pro vás nachystala další bezva zeleninový recept. Má více využití, takže je jen na vás, jestli si směs dáte na topinku, či použijete jako základ směsi na těstoviny.

Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku s česnekem a přidáme oloupanou, vydlabanou a nastrouhanou cuketu. Přidáme i všechny další ingredience, promícháme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na jemný var a vaříme 60 minut.

Pokud hned nebudete konzumovat, můžete plnit do sklenic. V ledničce vydrží nezavařené přibližně 7 - 10 dní.

Podávejte na opečeném chlebu, toustu a zasypané sýrem. Nebo jako doplněk míchaných vajíček. Nebo orestujte mleté (vepřové, hovězí nebo drůbeží) maso a přidejte směs a promíchejte s těstovinami. 

Je to dokonalé! Vyzkoušejte a ochutnejte!

2018-10-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI