Nemusíte mít michelinskou hvězdu, stačí, když Vás vaření baví!
Food blogy, které budete žrát! Kam zajít na romantickou večeři? Kde dělají nejlepší panna cottu? Kde koupit kvalitní potraviny? Tohle - a mnohem víc se dozvíte na našem blogu. Toužíte po kariéře food blogera a chcete se dostat mezi VIP pisálky na Pažitce? Kontaktujte nás. Už včera bylo pozdě!
Asi znáte ty letní večerní chvilky, kdy si sednete na terasu, na balkon nebo aspoň otevřete všechna okna, odhodíte mikiny a svetry, nohy umístíte do zvýšené polohy, chytnete za ruku osobu vám blízkou a sborově si řeknete, že by to chtělo něco chladivého do sklenky. Srkání brčkem nikdy nezní tak dobře, jako při pohledu na řvoucí západ slunce (ok, možná ještě v Karibiku u bazénu, jehož zadní stěna plynule splývá s mořem). A když konečně padne rozhodnutí, že hlasování vyhrálo mojito, neboť suroviny na přípravu má v létě každý doma po ruce, na zahradě a v příručním baru, zbývá vyřešit zdánlivě snadnou otázku, jak z těch čtyř požadovaných surovin vytřískat co nejlepší nápoj. Čili, jak vlastně zní recept na dobré mojito.
Hummus se díky velké vlně zájmu o luštěniny a vegetariánská jídla stal dostatečně populárním jídlem i v tuzemských gastronomických vodách, abych ho mohla bez nějakého velkého naparování publikovat i na těchto stránkách.
Pokud jste slovo hummus nikdy neslyšeli a nevíte, o co jde, představte si ho jako skvěle ochucenou pomazánku z rozmixované vařené cizrny. Hummus se však nemaže na chleba, ale spíš se v něm kousky pečiva typu pita chleba namáčejí, případně se v něm dají skvěle koupat kousky čerstvé zeleniny.
Kromě chuti a snadné přípravy je na hummusu obzvlášť chvályhodné, že jak pečivu, tak i zelenině při namáčení několikanásobně zvyšuje výživovou hodnotu a vcelku uspokojivě uspokojuje hlad.
Když si koupíte konzervovanou cizrnu, za pět minut nemáte v kuchyni co dělat (a za dalších pět minut nemáte co dělat ani u stolu, ale to už je ta část příběhu, o které se ve slušně vychované společnosti a na slušném blogu obvykle mlčí).
Ale jak asi tušíte, i docela obyčejná jídla se dají vylepšit nevídaným způsobem, když si o nich člověk něco zjistí a trochu upraví postup přípravy. Takže tady je pár postřehů z kuchařského života horních deseti procent lidí, kteří si vaří nejlíp.