| Tmavé těsto: | |||||
| hrubá mouka | 1 hrnek (250ml) | hladká mouka | 3/4 hrnku | holandské kakao | 1/4 hrnku |
| kypřící prášek | 1 ks | cukr | 1/2 hrnku | mléko | 1 hrnek |
| olej | 1/3 hrnku | vejce | 2 ks | ||
| Tvarohové těsto: | |||||
| tvaroh | 1 ks | mascarpone (lze nahradit tvarohem) | 1 balení | mléko | 1/2 hrnku |
| vejce | 1 ks | škrob (nebo pudinkový prášek) | 1 lžíce | cukr | 2 lžíce |
| citronová kůra | dle chuti | ||||
| Dále budete potřebovat: | |||||
| ovoce (třešně) | dle chuti | ||||
Navečer jsme s Emi sfoukly hrnkový super kakaový koláč s tvarohem, třešňovým rozvarem a třešničkami. Zítra pokračujeme v krasojízdě, na řadě je kompot na přání manželovy maminky.
Tmavé těsto
Všechny suroviny v míse smícháme ručním šlehačem, rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný, jak je kdo zvyklý).
Tvarohové těsto
Všechny suroviny smícháme v misce. Opatrně vylijeme na tmavé těsto, rozetřeme tak, aby se nám obě vrstvy nesmíchaly, jde to dobře, tvarohové těsto je řidší. Navrch rozmístíme ovoce dle chuti a sezóny - já dala tentokrát vypeckované třešně. Z části jsem si udělala rozvar a tvaroh povrchu ještě pokapala, ale není to nutné.
Ať se vám povede!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI