Korpus: | |||||
hladá mouka | 200 g | cukr | 75 g | máslo | 125 g |
veje | 1 ks | sůl | špetka | mléko | 1 lžíce |
Náplň: | |||||
mléko | 500 ml | karamelový pudink s pravým karamelem | 1 ks | cukr | 3 lžíce |
tvaroh | 1 vanička | ||||
Na dozdobení: | |||||
slaný karamel | dle potřeby |
S přítelem milujeme tento typ koláčů, a jelikož už se nám přejedl v kombinaci tvaroh s ovocem, chtěla jsem vyzkoušet zase něco nového.
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a hněteme, dokud nezískáme krásně vláčné těsto, které následně vmačkáme do kulaté dortové formy. Při vmačkávání těsta do formy dbáme na to, abychom vytvořili i okraj, aby nám následně nevytekla náplň. Takto připravený korpus dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Mezitím si uvaříme pudink. Do ještě horkého pudinku vmícháme tvaroh. Po uplynutí 20ti minut vyndáme korpus a rovnoměrně na něj nalijeme náplň a vrátíme zpět do trouby na dalších 30 minut. Po upečení jsem polila slaným karamelem (recept na slaný karamel najdete v mých receptech). Podáváme vychlazené.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI