Křehký tvarohový koláč se slaným karamelem zpět

Korpus:
hladá mouka200 gcukr75 gmáslo125 g
veje1 kssůl špetkamléko1 lžíce
Náplň:
mléko500 mlkaramelový pudink s pravým karamelem1 kscukr3 lžíce
tvaroh1 vanička
Na dozdobení:
slaný karamel dle potřeby
hladá mouka 200 g, cukr 75 g, máslo 125 g, veje 1 ks, sůl špetka, mléko 1 lžíce, mléko 500 ml, karamelový pudink s pravým karamelem 1 ks, cukr 3 lžíce, tvaroh 1 vanička, slaný karamel dle potřeby

Příprava

S přítelem milujeme tento typ koláčů, a jelikož už se nám přejedl v kombinaci tvaroh s ovocem, chtěla jsem vyzkoušet zase něco nového.

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a hněteme, dokud nezískáme krásně vláčné těsto, které následně vmačkáme do kulaté dortové formy. Při vmačkávání těsta do formy dbáme na to, abychom vytvořili i okraj, aby nám následně nevytekla náplň. Takto připravený korpus dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Mezitím si uvaříme pudink. Do ještě horkého pudinku vmícháme tvaroh. Po uplynutí 20ti minut vyndáme korpus a rovnoměrně na něj nalijeme náplň a vrátíme zpět do trouby na dalších 30 minut. Po upečení jsem polila slaným karamelem (recept na slaný karamel najdete v mých receptech). Podáváme vychlazené.

2016-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI