| Těsto: | |||||
| polohrubá mouka | 100 g | hořká čokoláda | 200 g | máslo | 150 g |
| moučkový cukr | 200 g | vejce | 3 ks | kakao | 40 g |
| šťáva z vymačkaných mandarinek | 100 ml | vlašské ořechy | 200 g | prášek do pečiva | 1 lžička |
| Ricottová poleva: | |||||
| ricotta | 250 g | moučkový cukr | 100 g | vanilkový Pribináček | 160 g |
| želatina | 2 plátky | citronová šťáva | 2 lžičky | ||
| Na dokončení: | |||||
| meruňková marmeláda | dle potřeby | měsíčky mandarinek | dle potřeby | ||
Citronová poleva dodá řezům ten správný říz....
Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao, polohrubou mouku s kypřícím práškem, vlašské ořechy a přilijeme šťávu z mandarinek. Promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Překlápěním ho vpravíme do těsta. Těsto dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (30x24 cm) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30 - 40 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Na ricottovou polevu si utřeme dohladka ricottu s pribináčkem a cukrem. Přidáme citronovou šťávu a podle návodu nabobtnalou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus potřený marmeládou. Necháme ztuhnout.
Krájíme na kostky a dozdobíme měsíčky mandarinek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI