Ingredience: | |||||
špaldová chlebová hladká mouka (Lidl Typ 1050) | 70 g | špaldová celozrnná hladká mouka (Lidl Whole grain) | 30 g | pohanková mouka hladká necelozrnná (Šmajstrla, mechanicky loupaná) | 100 g |
vejce | 2 ks | mléko | 400 ml | sůl | špetka |
rozpuštěné máslo | 1 lžíce | Ghí | dle potřeby | Ghítela | dle potřeby |
jahody nebo jiné ovoce | dle potřeby |
Jak jinak začít víkendový den, než palačinkami. Já i moje rodina je milujeme s čokoládou a čerstvým ovocem. Musím přiznat, že miluju Nutellu. Tu jsme ale před časem přestali konzumovat hlavně kvůli obsahu palmového oleje. Naštěstí se ale nedlouho poté objevila na trhu zdravější verze této čokoládové pomazánky - Ghítela. Ta nás ihned uchvátila a rozteklá na palačinkách je naprosto neodolatelná.
Můj muž je celkem rezervovaný vůči mým pokusům s různými druhy mouky, nicméně pokud použijete přesně ty druhy mouky, které v receptu uvádím, můžu vám zaručit, že budou k nerozeznání od klasických palačinek z pšeničné bílé mouky.
Všechny druhy mouky a sůl smícháme v míse dohromady. Ve druhé míse rozšleháme vejce, přidáme mléko a rozpuštěné máslo a do této směsi postupně po troškách zašleháme směs s moukami. Těsto necháme minimálně půl hodiny odležet. Poté si rozpálíme pánev, pomocí peroutky nebo silikonové mašlovačky rozetřeme jemnou vrstvu ghí na které pak palačinku smažíme. Osvědčilo se mi tento proces opakovat před každou palačinkou.
Hotové palačinky plníme dle libosti.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI