Ingredience: | |||||
fenykl | 1 bulva | pomeranč | 1 - 2 ks | malá červená cibule | 1 ks |
jarní cibulka | 1 ks | čerstvý koriandr | dle chuti | ||
Zálivka: | |||||
voda | 5 lžic | rybí omáčka | 1 lžíce | limetková šťáva nebo rýžový ocet | 1 lžíce |
třtinový cukr nebo med | 1 lžíce | česnek | 1 stroužek | chilli paprička | dle chuti |
Už pár let se v obchodech objevuje fenykl. Mnozí z vás ho určitě ještě nezkusili, někteří ano a už si ho nekoupili a já patřím k těm, kteří ho vyzkoušeli, a zachutnal jim. Pro mě je svojí chutí takový osvěžující, pro některé je právě ta chuť nepříjemná, ale věře, že tepelnou úpravou tu svoji typickou, lehce lékořicovou vůni, ztrácí. Mám to vyzkoušené na tomto receptu s vepřovým. Saláty na blogu už mám taky dva, jeden z nich s pomerančem a druhý s okurkou. A jelikož mám, jak víte, ráda asijskou kuchyni, tentokrát jsem salátu dodala pikantní asijskou chuť.
Fenykl rozkrojte napůl a vyřízněte košťál. Poloviny ještě překrojte a vše nakrájejte na co nejtenčí proužky. Pomeranče okrájejte včetně bílé slupky a vykrájejte mezi žebry měsíčky. Jarní cibulku nakrájejte zešikma na proužky a červenou cibuli na jemno kroužky vše vložte do misky.
Z vody, rybí omáčky, cukru a limetkové šťávy (přidejte i šťávu vymačkanou ze zbytku vykrájeného pomeranče) vymíchejte zálivku a přidejte najemno posekaný česnek včetně chilli papričky (podle chuti). Promíchejte se salátem. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a lístky fenyklu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI