| Ingredience: | |||||
| houby | 400 g | žemle | 2 ks | vejce | 3 ks |
| krupička | 50 g | hermelín | 150 g | česnek | 3 stroužky |
| střední cibule | 1 ks | sůl | špetka | pepř | špetka |
| mléko | dle potřeby | petržel | hrst | strouhanka | dle potřeby |
| olej | dle potřeby | ||||
Konečně rostou, tak s chutí na ně.
Cibuli nakrájíme a dáme na olej. Houby očistíme a přidáme na zesklovatělou cibuli. Dusíme asi 20 minut - podle druhu hub. Necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostky a promícháme s mlékem. Pak vymačkáme mléko a žemli přidáme k houbám. Dál přidáme nahrubo nastrouhaný Hermelín, vejce, krupičku, prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Pokud by byla směs moc řídká tak podle potřeby můžeme přidat strouhanku. Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Jako přílohu jsem použil pečené batáty na rozmarýnu.
Na cca 15 karbanátků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI