| Ingredience: | |||||
| kuřecí prso | 1 ks | šafrán | 10-12 blizen (malá špetička) | bílé víno nebo voda | 50 ml | 
| mascarpone | 3 lžíce | smetana na vaření | 200 ml | česnek | 1 stroužek | 
| čerstvá bazalka | hrstka | sůl | špetka | olivový olej | trochu | 
Receptů je jak šafránu, ale omáček s ním už je poskromnu. Když se však rozhodnete, stojí to za to.
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.
 Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme. Opečeme je na olivovém oleji, poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit, vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou. Vše provaříme, aby se mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku. Odstavíme ze zdroje tepla.
 Podáváme s těstovinami (já jsem použila tortellini).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI