| Ingredience: | |||||
| máslo | 1 lžíce | mleté vepřové maso | 500 g | červená cibule | 1 ks |
| mražené lesní houby | 200 g | tymián | dle chuti | slanina | 150 g |
| vejce | 1 ks | koření čubrica | dle chuti | strouhaný čedar | 150 g |
| sůl | dle chuti | ||||
| Na obalení: | |||||
| hladká mouka | dle potřeby | vejce | 3 ks | strouhanka | dle potřeby |
| uzená paprika | dle chuti | ||||
Mleté řízečky se sýrem a houbami jsou prostě vynikající a navíc mají díky uzené paprice ve strouhance skvělou barvu.
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a rozmražené houby. Krátce podusíme.
Vše smícháme do mletého masa, do kterého přidáme koření a vejce. Zlehka vmícháme strouhaný čedar. Uděláme si placičky, které obalíme v těstíčku z vajec a hladké mouky. Nakonec obalíme ve strouhance s uzenou paprikou. Smažíme v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší dijonskou hořčicí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI