| Knedlíky: | |||||
| rýžová mouka + na podsypání | 250 g | kukuřičný škrob | 2 lžíce | kypřící prášek | 1 lžička |
| celé větší vejce | 2 ks | nasekaná petrželka | hrst | sůl | dle chuti |
| Segedín: | |||||
| bílé kysané zelí | 500 g | krůtí prsa | 500 g | velká cibule | 1 ks |
| bílý řecký jogurt | dle chuti | mletá červená paprika | dle chuti | kokosový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Měla jsem chuť na segedín a tak jsem si vymyslela tuto variantu. Navíc mám nový tlakový hrnec od Lamartu a to je prostě top, hlavně ta úspora času.
Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob a nasekanou petrželku Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme knedlík.
Knedlíky opatrně vkládáme o vroucí vody. Po vložení nemícháme! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut.
Do tlakového hrnce dáme olej a zpěníme cibulku a zaprášíme paprikou. Přidáme pokrájené maso, zelí, sůl a pepř. Podlijeme a dusíme cca 30 minut v hrnci.
Vmícháme jogurt a servírujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI