Špekáčky na leču s pivem zpět

Ingredience:
kvalitní špekáčky6 ksrajčata5 ksbílá paprika3 ks
střední cibule4 ksčesnek3 stroužkytymián nebo saturejka pár snítek
kečupcca 200 mlworcester1 lžícesojová omáčka1 lžíce
černé pivo300 mlolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
kvalitní špekáčky 6 ks, rajčata 5 ks, bílá paprika 3 ks, střední cibule 4 ks, česnek 3 stroužky, tymián nebo saturejka pár snítek, kečup cca 200 ml, worcester 1 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce, černé pivo 300 ml, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Když vám nevyjde počasí na opékání buřtů, nezbude nic jiného, než je zpracovat jinak. Většinou to vyřeší buřtguláš nebo je naložím do marinády a tentokrát byly vzhledem k velké úrodě rajčat a paprik na leču s černým pivem.

Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky. Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí. Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte. Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sojovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut. Pak na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15ti minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.

2017-11-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI