| Ingredience: | |||||
| mozzarella | 2 ks | ||||
| Gremolata: | |||||
| červená feferonka | 1 ks | černé olivy | 8 ks | česnek | 1 stroužek |
| kůra z citronu a limetky | dle chuti | šťáva z limetky | 1 lžička | olivový olej | 3 lžíce |
| sůl | špetka | zelená petrželka | hrst | ||
Podle receptu Nigelly Lawson....
Feferonku, česnek, olivy a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou. Necháme chvilku uležet.
Poznámka:
Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI