Články
Pracovní seminář s Davidem Tvrdým

Snažíme se spolupracovat s různými typy škol, nejen hotelových, ale také různých gastronomicky zaměřených. 

14.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Byli jsme vlastně první v Třebíči, kdo měl stánek se zmrzlinou

Proč zrovna zmrzlina z Opočna?

Především proto, že její chuť je skutečně výborná a nezaměnitelná s jakoukoliv jinou zmrzlinou na našem trhu. Originální receptura je pečlivě střežená a už několik desetiletí takřka neměnná. Často nám lidé volají a ptají se, jestli zmrzlina, kterou prodáváme je skutečně ta pravá opočenská, kterou znají od svého mládí. Jméno České zmrzliny z Opočna má většina konzumentů v naší zemi spojeno s tou nejvyšší kvalitou.

9.4.2014 Zmrzlina více info
Rozhovor s učiteli Hotelové školy Třebíč

Já třeba žákům říkám, když je máme tady ten první přijímací den, ještě než vstoupí na půdu naší školy, že je to práce hlavně s lidmi a spousta času navíc, který jim nikdo nikdy nezaplatí, ale ta spolupráce s lidmi je krásná.

8.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Rozhovor se studenty z oboru hotelnictví

Jelikož se pažitka zajímá o gastronomii, jak po celé České republice, tak i zde v Regionu Vysočina, je naší občanskou povinností hlídat si zajímavosti ze světa jídla i v místě našeho bydliště. Hotelovka na Sirotčí...nic...zvláštního, říkáte si?! Ale když se začnete zajímat o gastronomii, výuku studentů a praxe, zjistíte, že Hotelová škola Třebíč dělá rozhodně něco navíc! Zavolala jsem paní ředitelce Libuši Kolářové, která byla našemu zájmu příznivě nakloněna. Domluvily jsme se tedy na schůzce se studenty a lektory, kteří si s námi uvolněně povídali, bez jakýchkoliv předem připravených scénářů. Byla jsem opravdu překvapená, jakých soutěží se naši studenti účastní, s jakými profesionály spolupracují, jakých výsledků dosáhli či které země světa navštívili. 

 



7.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Já jsem nechtěla vyloženě hubnout, já jsem nechtěla umřít....

Rozhovor s naší blogařkou Martinou Koláčkovou vznikl zcela spontánně a přirozeně. Koukám na její proměnu a tiše závidím. Zase jedna co to dokázala! Ale nečekejte zázračné pilule, po kterých se hubne, i když jíte, jako dřív. Je to vůle, píle a myšlení. Nezapomeňme na přísloví, že zhubnout není těžké, důležité je, si váhu udržet a změnit celý životní styl. Klasické jarní téma, ale mělo by být celoroční. Mějme se rádi a udělejme pro sebe něco, co se dá nazvat, osvětou celého těla a mysli.

27.3.2014 Martina Koláčková z blogu Marri Fit více info
Důvodem vzniku bylo vytvořit pracovní místa pro handicapované osoby

Vypravila jsem se do naší nádherné třebíčské Židovské čtvrti navštívit malou, nenápadnou, avšak útulnou kavárnu Vrátka. Všichni mě uvítali s úsměvem, pač měli všechen chléb již v ošatkách a těsto si spokojeně mohlo kynout. Dali jsme si kávičku, na stole přistály výborné domácí sušenky a tak nějak jsme si bez scénáře a domluv, začali pozvolna povídat. A bylo o čem!

12.3.2014 Kavárna Vrátka více info
Tuto restauraci byste v Jihlavě nečekali! Proč?

Poprvé, když mne manžel s dětmi pozvali k narozeninové hostině, udivila mne zmínka o cestě do Jihlavy za týdenním MENU mořských plodů.
Restaurace Tři Knížata - jednoduchá, čistá, přehledná restaurace s pohledem přímo do kuchyně mi byla hnedle sympatická. Přímo na náměstí? Jak je možné, že o tom nic nevím? 
Místo do jídelního lístku jsem nakukovala na kuchaře, kteří nahřívali talíře a servírovali rozmanitě barevná jídla. Jak zajímavé! Nic neskrývají!
Objednali jsme si celé menu, které začínalo ústřicemi, servírovanými na ledu v doprovodu citrónu. Výraz zběhlé gurmánky pokračoval…po třetí či čtvrté ústřici, kterou jsem vypila i se slanou vodou, jsem začala cítit, že něco je špatně. Dokonce myslím, že si toho všiml jeden z kuchařů, který se smál směrem k našemu stolu (smích) Možná jsem si to vsugerovala, ale tak nějak jsem pochopila, že sliji vodu, zakápnu citrónkem a vychutnám si to, tak jak se opravdu má.

Příběh kuchaře s nemalými úspěchy na poli gastronomie, který odešel se svou partnerkou právě do Jihlavy, otevřít tuto oázu dobrého jídla, je opravdu zajímavý. Však nejsme bulvár, že? (smích)

5.3.2014 Tři knížata více info
Jaroměřická pekárna KLAS exkluzivně pro pažitku

Jak vznikla vaše firma?

Naše firma vznikla v roce 1992 po příchodu naší rodiny ze Spojených států, kde jsme měli vlastní rodinnou farmu od roku 1982, kdy jsme emigrovali z tehdejšího Československa. Viděli jsme příležitost pokračovat v zemědělské činnosti i zde v České republice. Dnes obhospodařujeme 1200 ha půdy a provozujeme rostlinou a živočišnou výrobu, kterou neustále rozšiřujeme.

24.2.2014 Pekárna KLAS více info
Tradiční čínská medicína - základy

O čínské medicíně se dá napsat kvanta listů. Ale dnes se podíváme opravdu jen na takový základ, který bychom měly znát, abychom se v tom vůbec vyznali.

13.12.2013 Darja Hladíková více info
Vianoce

Uz od Mikulasa sa deti tesia na Stedry den. 

16.12.2013 Michaela Samant z blogu Ako chutí masala více info
Ze dna směrem vzhůru

Tento postoj, nadšení pro věc a stav mysli nebo jakkoliv to chcete nazývat, tu ovšem nebyl od začátku a nevzniknul sám od sebe.

28.11.2013 Robert Maška více info
Jóga, životní styl či poslaní?

O pohybu a zdraví, o blahodárném cvičení… aneb „Jak jóga přišla do mého života“

 

19.11.2013 Mirka Nahodilová více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI