Články
Co vše nabízí Biofarma Sasov?

Co vše nabízí Biofarma Sasov?

Farma tvoří uzavřenou jednotku, tj. všechny pozemky a všechna zvířata jsou v režimu ekologického zemědělství.

21.11.2014 Biofarma Sasov více info
Historie Jelínkovy vily

Historie Jelínkovy vily

Hotelnictví a pivovarnictví má ve Velkém Meziříčí staletou tradici, ale na Malé Stránce hotel ani pivovar do těchto časů nikdy nestál.

11.9.2014 Jelínkova vila - Velké Meziříčí více info
Ing. Jan Stávek, Ph.D.

Ing. Jan Stávek, Ph.D.

Vzhledem k tomu, že byla pro Jana práce ve vinici a ve sklepě za mlada příliš všední, nevydal se po absolvování Gymnázia v Hustopečích hned na studium Vinařství. 

13.8.2014 J. Stávek více info
Pivovarský slovník

Pivovarský slovník

I neznalý se díky tomuto pivovarskému slovníku vyzná....

3.7.2014 Černý orel více info
Postup výroby dalešického piva

Postup výroby dalešického piva

Uvaření jedné várky trvá v dalešickém pivovaru 10-12 hodin a sestává se ze šrotování, vystírky, rmutování, scezování a chmelovaru. Vaříme parou, klasickým dvourmutovým způsobem. Zároveň dbáme na maximální čistotu surovin i nádob. Výsledkem várky je mladina.

27.6.2014 Dalešický pivovar více info
Jak vaříme pivo

Jak vaříme pivo

„Jest tudíž pivo nápoj z vody, zrní obilného a květu chmele vrbovitého, svařením uměle sdělaný a řádně vykvašený, aby opět lidské tělo z přirozené vlhkosti ustavičným vypařováním strávené, prospěšným zavlažováním okřálo a znovu oživlo, a kterýž konečně přirozeností svou dobře slouží k uhašení žízně.“

Tadeáš Hájek z Hájku

26.6.2014 Radniční pivovar více info
Postup vaření piva

Postup vaření piva

Základní surovinou při výrobě je slad - částečně naklíčené obilí (najčastěji ječmen, ale i pšenice...). Před samotným vařením se slad našrotuje ve šrotovníku ve správném poměru typů a množství, dle receptury a typu piva. V našem pivovaru šrotujeme, jako jedni z mála mini-pivovarů, rovnou do varny.

12.6.2014 Podklášterní pivovar Třebíč více info
Rozhovor s Jaroslavem Střechou z magazínu Štamgast&Gurmán

Rozhovor s Jaroslavem Střechou z magazínu Štamgast&Gurmán

S šéfredaktorem a vydavatelem Jaroslavem Střechou jsem se poprvé setkala na autogramiádě Zdeňka Pohlreicha ve Zlíně. Při balení reklamních roll-upů jsme se zapovídali, pochválili si reklamy a zjistili jsme, že máme mnohé společné. Při druhé autogramiádě Dity P., jsme si již domluvili společnou schůzku, abychom u dobrého kafe probrali případnou budoucí spolupráci. Tak mě samozřejmě napadlo, že se rovnou vyptám, co vlastně tento magazín lidem v regionu nabízí.

24.4.2014 více info
Hody, hody...

Hody, hody...

Když jsem byla malá, vždy se u nás barvila vajíčka nejen v barvách, ale i ve slupkách od cibule. 

14.4.2014 Radka Šofrlová z blogu Kouzlo mého domova více info
Fairtradová škola v Třebíči

Fairtradová škola v Třebíči

Přidejme i myšlenku na život farmářů a pracovníků na plantážích. Abychom si uvědomili, za jakých podmínek jsou plody pěstovány a jaké podmínky tito lidé mají.

11.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Pracovní seminář s Davidem Tvrdým

Pracovní seminář s Davidem Tvrdým

Snažíme se spolupracovat s různými typy škol, nejen hotelových, ale také různých gastronomicky zaměřených. 

14.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Byli jsme vlastně první v Třebíči, kdo měl stánek se zmrzlinou

Byli jsme vlastně první v Třebíči, kdo měl stánek se zmrzlinou

Proč zrovna zmrzlina z Opočna?

Především proto, že její chuť je skutečně výborná a nezaměnitelná s jakoukoliv jinou zmrzlinou na našem trhu. Originální receptura je pečlivě střežená a už několik desetiletí takřka neměnná. Často nám lidé volají a ptají se, jestli zmrzlina, kterou prodáváme je skutečně ta pravá opočenská, kterou znají od svého mládí. Jméno České zmrzliny z Opočna má většina konzumentů v naší zemi spojeno s tou nejvyšší kvalitou.

9.4.2014 Zmrzlina více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI