Články
O košer vínu

O košer vínu

Pojem košer souvisí s celým životem Židů. Nelze jej vztáhnout pouze na výrobu košer vína. Pro člověka žijícího v materiálním světě popírajícím existenci Boha je velmi obtížné pochopit, co košer znamená. Nejde o technologii, přesný postup, jak se co má nebo nemá dělat, nýbrž o celý způsob života, který je odlišný od života lidí, kteří nepocházejí ze židovského prostředí. 

5.8.2015 České vinařství Chrámce více info
Moje rodinná kuchařka od Kerryann Dunlop z produkce Jamie Oliver´s Food Tube

Moje rodinná kuchařka od Kerryann Dunlop z produkce Jamie Oliver´s Food Tube

Tato kniha se ke mně dostala ještě před uvedením na trh z nakladatelství MLD Publishing s.r.o., které se věnuje tvorbě a propagaci knih a aktivit Jamieho Olivera a byla jsem požádána o sepsání pár vět k této krásné knize.

20.5.2015 Andrea Motlíková z blogu V kuchyni vždy otevřeno více info
Zeleninové bedýnky z Farmy Ráječek

Zeleninové bedýnky z Farmy Ráječek

Pro velký zájem jsme v letošním roce rozšířili sortiment o bylinky, svazkovou cibulku, špenát, kopr a další.

29.4.2015 Farma Ráječek více info
Zajímavosti palestinské kuchyně v Izraeli

Zajímavosti palestinské kuchyně v Izraeli

Jedno přísloví říká: Chceš-li poznat národ, nakoukni pod pokličky....

16.10.2013 Aisha Khatib (Izrael) více info
Poslední dobou mi připadá, že všichni žijeme jen v instagramovém a facebookovém světě.

Poslední dobou mi připadá, že všichni žijeme jen v instagramovém a facebookovém světě.

A je tu další z řady sympatických blogerek, které žijí (nejen) vařením. Míša, Mishka nebo chcete-li Šůša totiž vaří úžasné recepty, které rozhodně nenudí, lahodí oku, mají nejen vtip, ale i nápad. Možná, že i vy rádi kuchtíte, ale vlastní stránky o vaření zatím na internetu nemáte. Přečtěte si, který báječný film motivoval Míšu k tomu, aby si založila vlastní food blog.

25.3.2015 Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša více info
Energii i dobrou náladu mi dodává smoothie a fanoušci mého blogu

Energii i dobrou náladu mi dodává smoothie a fanoušci mého blogu

Kateřina Kuranova je blogerka, které z tváře celý den (a možná ani ve spánku) nezmizí úsměv; která kolem sebe doslova šíří dobrou náladu. O tom se však můžete přesvědčit sami - třeba na jejím blogu DIY Smooth cooking, který najdete i u nás na Pažitce. Kdykoliv si s Kačkou píšeme, létají internetem vtípky a smajlíci mají pohotovost. Byla by tedy škoda, kdybych si Katku nechávala jen pro sebe, a tak jsem se dnes rozhodla vám ji blíže představit v tomto (nejen smoothie) rozhovoru.

23.3.2015 Kateřina Kuranova z blogu Smooth cooking více info
Klíčení, zázrak přírody

Klíčení, zázrak přírody

Pokud chcete udělat něco pro své zdraví, ušetřit a ještě si pochutnat, zkuste konzumaci čerstvě naklíčených semen, která si můžete jednoduše připravit v domácích podmínkách. Naklíčená semínka můžeme konzumovat samotná, nebo jako součást různých zeleninových salátů.

12.1.2015 Adéla Matulová - vegetariánka více info
SMOOTHIE - co to je a k čemu je dobré?

SMOOTHIE - co to je a k čemu je dobré?

Smoothie je moje ranní závislost, teď už to tak opravdu mohu nazvat.

V minulosti jsem chodívala k výživové poradkyni a u té jsem se poprvé shledala s domácím smoothie. Vysvětlovala mi, že smoothie je výborná svačinka nebo snídaně. Je to hustý drink, plný vitamínů, vlákniny a všeho dobrého pro zažívaní a pro dobré fungování těla.

6.1.2015 Kateřina Kuranova z blogu Smooth cooking více info
Novoroční předsevzetí : „zhubnout a dostat se do formy! – jak u něj vydržet??

Novoroční předsevzetí : „zhubnout a dostat se do formy! – jak u něj vydržet??

S Novým rokem je spojována řada předsevzetí. Těmi nejčastějšími jsou přestat kouřit a ZHUBNOUT. Valná většina novoročních nadšenců však ve svém boji končí ještě dříve, než skončí zima.

5.1.2015 Martina Lancingerová z blogu Vařeniště více info
fonkovka

fonkovka

vinný mošt nejen pro děti

Název moštu vznikl přímo při vinobraní, když se náš syn Kuba snažil říct Frankovka.

12.12.2014 J. Stávek více info
Obecně o vánočním cukroví od Popelky

Obecně o vánočním cukroví od Popelky

Většinou se neumím držet receptu. To už jsem si zvykla. Jedinou výjimkou je vaření a pečení z babiččiny kuchařky, kde se ho držím zuby nehty. Zkrátka proto, že mě zajímá, jak tyhle staré dobré recepty fungují. 

11.12.2014 Pavlína Popelková z blogu Tady je Popelčino více info
Jak dochutit jídlo a neuchýlit se k chemickým podpásovkám?

Jak dochutit jídlo a neuchýlit se k chemickým podpásovkám?

Co myslíte, jsou bujony v kostce, vegeta, kunovjanka, vorčestr a grilovací koření opravdu v kuchyni potřeba?

31.10.2014 Jana Florentýna Zatloukalová z blogu Kuchařka pro dceru více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI