Články
Pohledy z Rumunska

Rumunsko mě vždycky nějak záhadně přitahovalo a lákalo k návštěvě. Hodně se toho u nás napovídalo o nebezpečnosti, zaostalosti a kvalitě silnic a tak nějak jsem pořád návštěvu odkládala. I když ta myšlenka, že bychom strávili dovolenou v Rumunsku u nás padla několikrát, vždycky se plány změnily. Při naši první dovolené s mým mužem jsme dokonce byli na hranicích Srbska a Rumunska v oblasti národního parku Djerdap, ale hranice jsme tenkrát nepřejeli.

31.10.2016 Lucie Bílková z blogu Červený rendlík více info
Víte, co pijete?

Všichni bychom měli dobře vědět, že nejlepším zdrojem pitného režimu je čistá voda. Je však voda jako voda? Upřednostňujete pramenitou nebo kohoutkovou? Pokud si nyní říkáte, že na tom přeci nezáleží, je tento článek přesně pro vás! O vodě obecně totiž koluje spousta mýtů, polopravd, ale také informací, které by vám rozhodně neměly uniknout. Věděli jste, že chloru v kohoutkové vodě se zbavíte přidáním citrónu? Ne? Takže, ptáme se ještě jednou. Víte, co pijete?

24.10.2016 více info
Tipy, jak dětem servírovat sýr ...

Až budete dětem poprvé představovat sýr, jděte na to hravě. Zkombinujete ho s jinými dobrotami, které mají rádi, a vtipně ho naservírujte. Sýr je přeci výborným zdrojem vysoce kvalitních bílkovin a vápníku a ty zajistí, aby vaše dítě mělo zdravé kosti a zuby.

12.10.2016 Dominika R. Scholzová z blogu Pieces of my world více info
Slzovka obecná aneb Jobovy slzy v boji proti alergii a zánětu

Zatímco spousta z vás už jistě slzovku vyzkoušela, já jsem se k ní dostala až nedávno. Dnes už je k dostání nejen zrno samotné, ale také mouka, takže se člověk může bujaře pustit do experimentování a tak trochu si rozšířit jídelníček. A zase o kousek ozdravit:). Slzovka se totiž řadí mezi potraviny, které vám pomohou proti alergiím, zánětu i dalším neduhům.

4.10.2016 Kateřina Váňová z blogu Histaminová Kašulka více info
Vaříme s Vendy!

Skvělá novina pro všechny, kteří mají rádi jídlo a nejrůznější pořady o vaření. Jsme rádi, že právě jedna z našich blogerek, Vendula Špetlíková, si může připsat další úspěch a to v podobě vlastního televizního pořadu na televizi Barrandov Vaříme s Vendy! s podtitulem: Předej to dál. Již od 8. října můžete Vendy s její malou dcerou Vendulkou sledovat každou sobotu a neděli.

3.10.2016 Vendula Špetlíková z blogu Vaříme s Vendy více info
Kde nakupuji ovoce a zeleninu

Já ke svýmu vaření nutně potřebuju čerstvý, voňavý, sezónní i nesezónní suroviny. Co si budem povídat, supermarkety povětšinou nenabízej to nejlepší zboží, co se ovoce a zeleniny týče. A tak často courám po trzích, všechno beru do rukou, očuchávám a kochám se tou krásou, kterou nám farmáři předkládají. 

22.6.2016 Mona Jaoua z blogu Monovaření více info
Slavnosti růžového vína Třebíč 2016

POCTIVÁ FOODPARTY

Žádný párek v rohlíku, žádné bagety ohřáté v mikrovlnce, žádné langoše z mrazáku...

Ale 4 zámecké restaurace. každá s jinou gastronomií. A všechny vaří přímo před vámi na open stage.

5.5.2016 více info
Bez chemických dochucovadel

aneb jak se vyhnout instantním dochucovacím pomocníkům.

26.4.2016 Pavlína Popelková z blogu Tady je Popelčino více info
Bezlepkové domácí těstoviny

Těstoviny jsou na chuť úplně perfektní, určitě i proto, že recept je podle Jamieho Olivera. 

Akorát musím hned na úvod napsat, že tak jako každé bezlepkové těstoviny, tak i tyto mají tendenci se trhat. Pokud budete dělat tagliatelle nebo špagety, je lepší nevyvalovat těsto úplně do tenka, ale nechat ho třeba na "dvojku" silnější.

Různé menší tvary těstovin jsou naprosto bez problémů a časem je určitě budu přidávat.

22.4.2016 Pavlína Stachová z blogu Bistro 32 více info
Dárkový balíček od smakujto.cz

Nabídek k ochutnávkám do redakce pažitky chodí desítky. Dnes jsme již ve fázi, kdy většinu odmítáme. Ne proto, že bychom nechtěli ochutnat něco nového, ale proto, že se nám třeba projekt nelíbí, nemá pro nás správný směr NEBO již dle nabídky vidíme, že na lístku ve složení jsou nehorázné šmakulády, jak by pan Vaněk řekl. Některá složení produktů začíná cukrem, palmovým tukem a pokračuje dalšími pětačtyřiceti položkami přísad, které ani neumím přečíst, natož vyslovit. Ptám se sama sebe, proč???

26.2.2016 Šmakujto více info
Varecky.cz

Děkujeme blogerce Barči z blogu Máma v kuchyni a doufáme že ji hrnce značky Royalty Line budou dobře sloužit.

19.2.2016 více info
Svět Plodů - pocity, ochutnávka, doporučení...

Neděláme, nebude a odmítáme dělat reklamu JEN TAK, za pytlík oříšků...napsala jsem odpověď na stránky SVĚT PLODŮ.

30.9.2015 Svět Plodů více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI