Jana Chotová

Jana Chotová zpět

jméno a příjmení Jana Chotová
znamení    rak
koníčky Miluju pečení, vaření, mlsání, hudbu a mojí velkou rodinu včetně dvou líných kocourů.
sny a cíle Největším snem je pro mě vlastní výrobna na dorty a další pečené dobroty.

Foto: fotograf Jakub Sodomka

Celé to začalo mojí láskou k pečení. Peču ráda a často. Jsem však hlava děravá a proto jsem vždycky už druhý den nevěděla, co všechno jsem “do toho sakra dala”. A tak jsem si vytvořila blog, který sloužil jako soukromá kuchařkaa úložiště receptů.

Když za mnou pak přišla některá z kamarádek a prosila mě o recept na “ten výbornej koláč”, co jsem minule přinesla, dala jsem jí místo receptu odkaz na blog.

A čím častěji se to stávalo, tím větší radost mi dělalo se o recepty dělit. Proto jsem se jednoho večera rozhodla, že svůj blog posunu dál a pustím ho do světa. 

Recepty kuchaře
Slané muffiny Caprese

Slané muffiny Caprese

Caprese určitě znáte. Rajčata s mozzarelou, bazalkou a olivovým olejem. 

20.3.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Bábovka s mandlemi a čokoládou

Bábovka s mandlemi a čokoládou

Recept je postaven na základech královské bábovky, kterou jsem našla v kuchařce mojí babičky. Je vláčná, lehce sladká a krásně v ní křupou mandle. Nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem – nejlépe s vanilkou.

24.1.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Cheesecake s jahodovou omáčkou

Cheesecake s jahodovou omáčkou

Když jsem se v týdnu dívala na jeden díl pořadu Prostřeno!, se zděšením jsem zjistila, že se pořád najde spousta lidí, kteří neznají cheesecake. Soutěžící ho četli jako “chéze cáke, čís kou, číze kůký, šozé kaké…” a představovali si zmrzlinu s polevou, sýrové sušenky a jiné dobroty, které s cheesecakem nemají nic společného.

22.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Pórkový quiche

Pórkový quiche

Tento franouzský slaný koláč (čti “kyš”) se hodí k snídani, svačině, obědu i večeři. Je výborný teplý i studený a dá se dělat na milion způsobů. Já ho tentokrát dělala s pórkem a houbami.

18.11.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Opilé koláčky

Opilé koláčky

Opilé koláčky jsme měli na narozeninové oslavě a slavily obrovský úspěch. Je to přesně ten druh mlsání, kdy si vezmete jednou a nemůžete přestat, dokud jsou před vámi.

18.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Linecké košíčky s mandlovým krémem a ovocem

Linecké košíčky s mandlovým krémem a ovocem

Tyto košíčky vám naprosto učarují. Aspoň u mě se tak stalo. Kombinace křehkého lineckého těsta, jemného mandlového krému a šťavnatého ovoce je naprosto neodolatelná.

18.11.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Žampionové miniquiche

Žampionové miniquiche

Žampionové miniquiche jsou super na zobání doma u televize i jako sváča na výlet. Jdou také připravit klasicky jako velký koláč, ale sami uznáte, že těmto malým koláčkům prostě nejde odolat.

11.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Quiche s hráškem, šunkou a mátou

Quiche s hráškem, šunkou a mátou

Chuť hráškového quiche mi připomíná nádivku, jaro a velikonoce. Pojďte si zpříjemnit studené podzimní dny vzpomínkou na jarní sílící sluníčko.

5.11.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Levandule je pro mě jedna z nejkrásnějších a nejvoňavějších květin. Připomíná mi dovolenou u moře i horké letní dny, když zrovna není hezky. Teď je ale pořádné vedro a levandulové muffiny by proto mohly být ideálním dezertem. Nejsou příliš sladké a nádherně voní.

5.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Borůvkové makronky

Borůvkové makronky

Makronky jsou moje srdcová  záležitost. Ať je ochutnám kdekoliv, vzpomenu si na Paříž, kde jsem se s nimi seznámila. Dneska jsem se rozhodla vyzkoušet je doma – s borůvkovou příchutí.

5.11.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Pomerančový dort

Pomerančový dort

Pomerančový dort, který chutná doopravdy po pomerančích. Inspiraci jsem našla v Apetitu. Jestli ho jednou upečete, věřte, že ne naposledy!

5.11.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Makovec s rybízem

Makovec s rybízem

Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu. 

5.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Bábovičky plněné Nutellou

Bábovičky plněné Nutellou

Bábovičky jsou fajn na cesty, kde přijde vhod domácí sváča a není čas na krájení velkých bábovek. Jestli jste ale fanoušci klasického bábovkového tvaru, můžete těsto samozřejmě nalít do velké formy a proložit Nutellou.

5.11.2013 Doba přípravy: 20 min více info
zpět na home stranu
Články
Desatero pro nadýchaný muffin

Desatero pro nadýchaný muffin

Aby byly muffiny nadýchané jako obláčky, to je základ. A aby se to povedlo, stačí dodržet pár základních pravidel. Sepsala jsem je pro vás do deseti bodů.

5.11.2013 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI