Kateřina Jašková

Kateřina Jašková zpět

jméno a příjmení Kateřina Jašková (Homolová)
znamení panna
koníčky gastronomie, cestování, četba knih, sport, zvířata
sny a cíle Můj největší životní cíl je být dobrým člověkem a mít zdravou a spokojenou rodinu, protože rodina je to nejvíc, co ve svém životě máme. V mém životě se mi splnilo už několik mých snů, ale ten největší je mít malé bistro ve francouzském stylu, kam se lidé budou chodit rádi najíst kvalitního jídla.
motto

„Naděje je stav ducha, který dává smysl našemu životu.“ - Václav Havel

Má láska k vaření se rodila velmi pomalu. Už odmala jsem byla velký jedlík, nejspíš proto, že obě mé babičky vařily a pekly skvěle. =) Já se k plotně dostala až kolem mého 15. roku, kdy jsem se seznámila s mým dosavadním přítelem. Z počátku jsem vařila tak, jak jsem to okoukala doma. Později mě ovlivnil především Zdeněk Pohlreich a ihned po něm Roman Vaněk.

To, že láska prochází žaludkem, je svatá pravda. Vlastně téměř celou svou i přítelovu rodinu jsem "utáhla" na poctivé domácí jídlo. =) Vaření a vůně, která se line při vaření nebo pečení z kuchyně, mi připomíná domov. Co se mi na vaření nejvíce líbí je to, že ať nám je 20 nebo 50 let, jídlem se můžeme vrátit do bezstarostného dětství, kdy nám určité jídlo vařili naši prarodiče nebo rodiče.

Vaření je prostě nádherná součást mého života a této své lásky se nikdy nevzdám.

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Smoothie bowl s lesními plody, brusinkami a kiwi

Smoothie bowl s lesními plody, brusinkami a kiwi

veganský recept

Miluju smoothie! Je to skvělá rychlá snídaně, která mě většinou zasytí a výhodou je, že ráno nemusím moc dlouho přemýšlet, co si dám na snídani. Od té doby, co jsem si ale poprvé připravila smoothie bowl, je smoothie jako nápoj na druhém místě. Smoothie misku si dělám většinou hustější, takže mi to připomíná spíš ovocnou kaši, kterou si ozdobím ovocem, semínky a granolou a je to pro mě naprostá pecka.

Vzhledem k tomu, že mě provází mužská smrtelná nemoc - rýmička, tak jsem pro své smoothie zvolila lesní plody, ale také čerstvé brusinky a kiwi. Doufám tedy, že rýmu porazím přírodní cestou, ale kdo ví. Aspoň pro ten pocit...

30.5.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Baba Ganoush

Baba Ganoush

V Brně máme jednu skvělou vege restauraci Kupé a já to tam naprosto miluju. Sice prostředí není nikterak exkluzivní ani útulné, zato to jídlo je perfektní. Pokrmy jsou zde autentické, inspirované kuchyní Orientu. 

Já mám zde nejraději pomazánku z pečených lilků a tureckou pizzu. A právě Baba Ganoush je tak moc dobré jídlo, že si ho často připravuji i doma. Recept na výbornou svačinku či lehkou večeři nebo originální pohoštění pro hosty máte níže.

3.5.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádička

Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádička

Brambory jsou mou nejoblíbenější přílohou, vážně! Miluju všechny alternativy - vařené, pečené, šťouchačky, hranolky, kaši, ale také třeba bramborový knedlík. Ten mám asi tak stokrát raději než houskový.

Abych však nejedla pořád to samé, tak se snažím do šťouchaček či do kaše zakomponovat ještě nějakou surovinu, takzvaně kaši nadstavit. Ráda tak používám jáhly, ale také třeba luštěniny, třeba tahle bramborovo-hrachová kaše je fakt dokonalost sama.

20.4.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Květákové kari

Květákové kari

Vždy přemýšlím nad tím, jaké rostlinné jídlo bych měla vařit, snažím se nevymýšlet jídla, kde bych musela něčím nahrazovat maso. Podle mě je to hloupost. Maso je maso a to prostě nenahradí ani tofu ani tempeh.

Proto vařím nejraději luštěninové a zeleninové směsi s omáčkou, protože to prostě dopadne vždy dobře. A tohle květákové kari je toho důkazem. Můžete jej servírovat s pečenými bramborami, stejně jako já, anebo s rýží či s pečivem.

6.4.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Bezlepkový quiche s pórkem, cherry rajčátky, olivami a parmazánem

Bezlepkový quiche s pórkem, cherry rajčátky, olivami a parmazánem

vegetariánský recept

Quiche je slaný koláč, který pochází s Francie. Ten nejznámější je určitě Lotrinský. Na tomto koláči je však úžasné, že náplň můžete libovolně obměňovat. Já mám moc ráda kombinaci špenátu a sýru s modrou plsní a pak taky karamelizovanou cibuli s nivou. Dnes se k mým oblíbeným kombinacím však přidalo i spojení pórku, cherry rajčátek, oliv a parmezánu.

Quiche se běžně dělá z hladké pšeničné mouky, pokud se však lepku vyhýbáte nebo trpíte intolerancí lepku, použijte bezlepkovou mouku, která je určena na pečení.

28.2.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Slavnostní zeleninový krém

Slavnostní zeleninový krém

Jestli existuje polévkový nadšenec, tak jsem to já všemi deseti! Polévky zbožňuju, a kdybych mohla, přežívám jen na nich. Dnes jsem dostala chuť na úplně jednoduchou, ale zároveň vynikající krém.

Je z mrkve petržele, jablka a brambor a chutná podobně jako svíčková omáčka, a tak jsem krém pojmenovala slavnostní, protože svíčková je slavnostní jídlo. Je báječná, jemná, bez lepku a děti ji budou milovat.

9.2.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Pohanka s houbami, špenátem a parmezánem

Pohanka s houbami, špenátem a parmezánem

Pohanka je velmi zdravá surovina. Je zdrojem kvalitních bílkovin i nerozpustné vlákniny. Také se těší vysokému obsahu minerálních látek, jako je mangan, zinek, selen a měď. Obsahuje vitamin B1 a B2, vitamin E a vitamin C.

Tato přirozeně bezlepková surovina je velmi vděčná, co se týče přípravy. Můžete si ji totiž udělat naslano i nasladko. Já pro tentokrát zvolila slanou variantu s houbami, čerstvým špenátem a parmezánem a byla to pecka. Navíc jsem měla oběd do 30 minut hotový, takže se tento recept hodí i na rychlou a zdravou večeři, kterou zvládnete uvařit i v pracovním týdnu.

12.1.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza. Nejpopulárnější jídlo v Itálii, ale také možná i v jiných zemích. Kdo by tuto placku, která byla původně z chlebového těsta, nemiloval. Pizza má kořeny v Neapoli a tradičně se zde používali rajčata, černé olivy, ančovičky, oregano a Mozzarela di Bufala.
Margherita je snad tou nejjednodušší. Tvoří jí kromě těsta tři důležité ingredience rajčata, Mozzarela di Bufala a bazalka.
Já použila i oregano, neboť mi kombinace obou bylinek přijde prostě skvělá.

29.11.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Dýňovo-jablečná polévka s ořechy

Dýňovo-jablečná polévka s ořechy

Podzim nemám moc ráda, nicméně jedna věc nebo spíš jedno jídlo mě utěšuje. A tím je dýňová polévka! Každý rok, když začne padat listí, tuto polévku vařím. A ne jednou! Ale hned několikrát do měsíce. Je totiž skvělá a vždy na ni mám největší chuť zrovna, když je pochmourno. 

Bohužel se ale stává, že když nějaké jídlo jíte častěji, velmi rychle se jej přejíte. A tak se snažím vymýšlet nové a nové recepty a alternativy, aby pro mě tato skvostná záležitost byla stále překvapující. Tentokrát jsem tedy vyzkoušela kombinace dýně a jablek.

21.10.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Lepenice

Lepenice

vegan

Jsou recepty, které se předávají z generace na generaci. A takovým receptem je lepenice. Ve stručnosti je to spojení šťouchaných brambor s kysaným zelím. Aneb velmi levné jídlo, které zasytí.

Osobně jej můžu jíst jen tak, ale také se dá jíst jako příloha nebo jen tak k nějaké dobré omáčce. Já sama si dokážu představit dokonalé spojení lepenice s houbovou omáčkou, ačkoliv to zní možná trošku divně.  A s čím byste toto chalupářské jídlo spojili vy?

27.9.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Mušle svatého Jakuba s krémovým mangoldem a bylinkovou polentou

Mušle svatého Jakuba s krémovým mangoldem a bylinkovou polentou

bezlepkový recept

Uuuuf, dneska je to tedy dlouhý název receptu.  A po dlouhé době opět něco i pro nevegany/nevegetariány. Mušle svatého Jakuba jsou klenot! A taky se podle toho odvíjí cena! Já tyto mušle koupila asi podruhé v životě a nejprve jsem je chtěla grilovat, nakonec jsem vymyslela úplně jiný recept s dokonalou bylinkovou polentou a krémovým mangoldem. A musím říct, že jsem si připadala jak v nějaké super restauraci. 

A nebojte, není to tak drahé jídlo, jak se na první pohled zdá. Na dvě porce jsem koupila 4 mušle svatého Jakuba cca za 100 korun. Takže, tento recept je fakt super, zvlášť pokud chystáte nějaký slavnostní oběd či večeři. 

2.9.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Noky s houbovou omáčkou a medvědím česnekem

Noky s houbovou omáčkou a medvědím česnekem

veganský recept

Houbová omáčka je oblíbená klasika v srpnu, kdy rostou houby. Pokud si však houby chytře nasušíte, můžete si tuto dokonalou smetanovou omáčku dopřávat celoročně. Opravdu se houby vyplatí sušit, převařené a zmražené nemají takovou dokonalou vůni a chuť, která dělá houbovou omáčku opravdicky houbovou.

Když jsem se rozhodla vyloučit živočišné produkty ze svého jídelníčku, strašně jsem se bála, že nebudu moct nahradit smetanu, ale není tomu tak. Dokonale mi ji nahrazuje sójová smetana od Alpro. Vím sice, že to není složením úplně ideálka, ale nedá se nic dělat, žádná jiná alternativa smetany mi prostě nechutná. Ale Vy samozřejmě zvolte tu, která Vám vyhovuje jak složením, tak chutí. 

12.7.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama

Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama

veganský recept

To co mi na rostlinné stravě fakt moc chybí, jsou smetanové omáčky. Osobně mi vždycky stačily jen brambory na jakýkoliv způsob – jen tak vařené, šťouchačky nebo pečené a smetanová omáčka a byla jsem šťastná. Ani vajíčko nebo maso jsem už nepotřebovala.

Jenže! Nevím proč, ale rostlinné alternativy smetany jsou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově fakt nedobré. Existuje však jedna výjimka, a to smetana od Alpra. Já vím, já vím, složení není vůbec ideální, ale použít ji jednou za čas snad není žádný hřích. Alespoň já si to dokážu omluvit, protože omáčka z této „smetany“ je fakt skvělá! A fakt nepoznáte rozdíl.  Jo a je to fakt hodně hodně jednoduché na přípravu.

16.6.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Gulášová polévka z hlívy

Gulášová polévka z hlívy

bezlepkový recept, vegan

Z klasické české kuchyně toho moc nemusím. Jasně, svíčkovou má prostě rád každý, ale ostatní tradiční recepty jsou na mě dost těžké. Jedinou výjimkou je guláš či gulášová polévka. Mám prostě ráda „červené“ paprikové omáčky. Pokud však člověk přestane jíst živočišné produkty, je celkem dost těžké uvařit guláš či gulášovou polévku tak, aby chutnala skoro stejně jako ta „pravá“ z masa.
Tento problém však vyřešila jedna surovina, kterou jsem použila, a to bylo uzené pivo. Bude pro Vás možná složitější k sehnání, tak místo toho použijte buď uzenou sůl, nebo uzenou papriku. Určitě však recept vyzkoušejte, protože stojí za to a tato hlívová polévka je fakt dost dobrá!

17.5.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Veganský čokoládový dort s borůvkami

Veganský čokoládový dort s borůvkami

veganský recept

Kdo by nemiloval dezerty, a když jsou ke všemu ještě čokoládové, chuť na ně je ještě větší. Čokoládovým dortem prostě nikdy nezklamete, navíc, když jej připravíte ze surovin jako je kokosový olej, kokosové mléko, vysokoprocentní čokoláda, banány a javorový sirup, můžete si být jistí, že zdravější dort snad neexistuje. 

Opět vhodný pro děti, bezlepkáře, paleo jedlíky, pro intoleranci laktózy a pro vegany.

21.4.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem

Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem

Pomalu, ale jistě se ze mě stává vegetarián. Vegetariánství jsem se velmi dlouho bránila. Pořád jsem si říkala, že maso se prostě musí jíst a že bez masa nebudu mít dostatek kvalitních bílkovin Čím dál víc mě však přecházela chuť na živočišné produkty. V létě jsem naprosto přirozeně vyřadila tekuté mléčné výrobky typu jogurt, mléko či kefír. Prostě jsem na to už neměla chuť. Léto však skončilo a mně se chuť na zakysané mléčné výrobky nevrátila, ba naopak jsem začala mít problém s masem

K rostoucí nechuti k masu se pak přidaly i etické důvody. Najednou jsem si pod každým kouskem masa začala představovat to dané zvíře. A tak postupně docházelo k tomu, že jsem maso a ryby jedla méně a méně a kdykoliv se teď rozhodnu pro kousek masa, ať už kuřecího či rybího, jezení těchto potravin mi nedělá vůbec dobře. Nejsem z toho absolutně šťastná. Dokonce dochází i k tomu, že mi maso začíná smrdět

Díky studiu výživy člověka, kdy jsem se učila o výživě dle krevních skupin, jsem se usvědčila v tom, že pro moji krevní skupinu nejsou maso ani mléčné produkty vhodné. A tak teď jím převážně vegetariánsky, ačkoliv sem tam maso ochutnám, především když jsem někde na návštěvě a nechci dělat problémy. Nicméně věřím, že časem maso vyloučím úplně a budu se ubírat vegetariánsky či dokonce vegansky. Vyloučení masa s sebou nese však potíže – člověk musí 2x více sledovat, co jí a kolik toho jí. S tím mi pomáhají kalorické tabulky. Zjišťuji díky nim, zda do těla dostávám správný poměr všech živin a je moc fajn pocit, když víte, že maso je nahraditelné!

Dnes pro Vás tedy mám jeden moc dobrý a jednoduchý vegetariánský recept na kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem.

1.3.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Řepa po burgundsku

Řepa po burgundsku

veganský recept

S lednem si mnoho z nás dává nějaké předsevzetí. Že bude méně pít alkohol, že zhubne, že začne cvičit, že bude číst více knížek nebo třeba, že bude jíst zdravější jídla.

Pokud se Vás nějakým způsobem týká poslední předsevzetí,  držím Vám palce a jsem za Vás ráda! A protože takové rozhodnutí chci podpořit, mám pro Vás recept! Recept na veganské super jídlo, a tím je řepa po burgundsku!

Věřte nebo ne, ale je to perfektní jídlo, které se hodí pro chladivé zimní dny a také jako příjemnéodlehčení jídelníčku.

28.1.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Avokádovo-pomerančová salsa s pořádnou dávkou chili

Avokádovo-pomerančová salsa s pořádnou dávkou chili

Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s těmito změnami samozřejmě souvisí i různá nachlazení, virózy, bolesti v krku, rýmička a podobné nepříjemné záležitosti. 

No a nám doma se to prostě nevyhlo. Pokud však cítím, že je to „pouhé“ nachlazení, snažím se jej léčitpřírodní cestou. To znamená, že připravuji zázvorové a bylinkové čaje a do všech jídel dávám pořádnou dávku chilli, ale i česneku. Na co do sebe cpát chemii, když to není potřeba. 

Tento recept je super nejen, když jste nemocní, ale také jako snídaně, svačina či večeře nebo jako pohoštění pro návštěvy. Takže pokud ještě nevíte, co tentokrát připravit jako silvestrovské pohoštění, co třeba právě tuto salsu? 

29.12.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami

Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami

Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezóna dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido, ale to o mě asi už moc dobře víte. Nicméně nejsem takový dýňomilec, že by mi chutnalo všechno v čem je dýně… Právě že ne. Když jsem třeba zkoušela dýňové muffiny ve slané variantě, dopadlo to prostě katastrofálně…

Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka. Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnoujemnou chuť! K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé! Zkrátka a dobře se tohoto jídlapřecpete, protože nebudete moct přestat. Alespoň já nemohla.

10.11.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Zdravé veganské brownies ze sladkých brambor

Zdravé veganské brownies ze sladkých brambor

veganský recept

Brownies! Za normálních okolností je to skvělá, delikátní záležitost plná čokolády, vajec, másla a mouky. No jo, ale co když zaznamenáte, že se Vaše bříško, které bylo kdysí krásně ploché nabývá kulatějších a kulatějších rozměrů… Možná si jen povzdechnete a možná se s ním pustíte do boje, stejně tak jako já. 

A tak jsem začala hledat zdravější recepty, kde nebude plno cukru ani mouky. No a tak jsem našla recept na toto zdravé brownies ze sladkých brambor. Zprvu jsem byla docela rozpačitá, protože jsem nevěřila tomu, že to bude fajn, nicméně výsledek mě velmi mile překvapil a věřím, že stejně tak překvapí i Vás.

9.10.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Konečně je léto. Přesně to období na které každý rok nedočkavě čekám už od ledna. Nevím jak Vám, ale mně se většinou v horkých dnech moc jíst nechce, a tak to dopadne, že se většinou najím až večer (vím, že je to špatně a výživový poradce by mě rozhodně nepochválil! :-D). Tudíž, pokud chci jíst, tak mám chuť jenom na zmrzlinu.

Tato jahodovo-rebarborová zmrzlina nebo spíš dřeň je naprosto úžasná, osvěžující, jemně kyselkavá a to mi mooc chutná. Pokud si ji ještě zalijete javorovým sirupem, budou se Vám dělat boule za ušima, to mi věřte.

Zmrzlina/dřeň je bezlepková, bez laktózy, paleo a veganská a samozřejmě je také velmi zdravá. Ještě váháte?

6.8.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Vafle se slaným karamelem a fíky

Vafle se slaným karamelem a fíky

Mé tělo nejspíš v nemoci postrádá cukr. Jinak si nedokážu vysvětlit to, že každý den potřebuju spořádat něco sladkého. Čokolády za tenhle týden jsem už snědla tolik, ale moje tělo stále volalo po něčem sladkém. A tak jsem mu dnes dopřála opravdovou nálož cukru. A světě div se, na sladké chuť už nemám. Nicméně jsem Vám chtěla sdělit, že vafle jsou jedním z těch nejjednodušších dezertů, které zvládne připravit opravdu každý. Navíc vypadají dost efektně, když se hezky naservírují a hlavně jsou hrozně dobré! Jsou ideální třeba na snídani, když máte po ránu chuť na něco sladkého a zrovna nemáte nic napečeného. Stačí pár surovin (které má téměř každý stále doma) a dobrota je na světě.

3.6.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou

6. června se uskuteční již 15. AVON pochod proti rakovině prsu. K této akci také vzniklo speciální růžové víno – Cuvée Naděje. Toto Cuvée tvoří odrůdy Zweigeltrebe, Svatovavřinecké a Frankovka, bylo vyrobeno v Zarazickém vinařství a můžete jej koupit v síti farmářských prodejen Náš Grunt. Koupí tohoto vína navíc přispějete 50 korun na boj proti rakovině prsu. A právě Náš Grunt mě požádal o vymyšlení „růžového menu“, které by ladilo s tímto vínem.

27.5.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Šťavnatý pomerančový koláč

Šťavnatý pomerančový koláč

Léto se nám blíží a pokud už začínáte trávit večery s přáteli či s rodinou venku u grilu, možná přemýšlíte, co připravit za dezert. V tomto krásném počasí už to chce něco šťavnatého, vláčného, osvěžujícího a zároveňsladkého. Právě takový je tento pomerančový koláč, který je zároveň bezlepkový

11.5.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Domácí rustikální bageta

Domácí rustikální bageta

Již dávno jsem dospěla k závěru, že pokud si někdy dám pečivo, tak buď jen opravdu kvalitní nebo domácí. Upéct si doma vlastní pečivo nepotřebuje mnoho schopností a umu, nicméně je to trochu časově náročnější. Ale ten výsledek! Ten vážně stojí za to! Jinou bagetu než tu domácí už nebudete chtít jíst.

7.5.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Slaný koláč s česnekovým tvarohem, šunkou, žampiony a tymiánem

Slaný koláč s česnekovým tvarohem, šunkou, žampiony a tymiánem

Moc dobře to určitě všichni znáte. Má k Vám přijít návštěva a musíte vymyslet, čím ji pohostíte. Chlebíčky jsou sice fajn, ale přece jen už je to klasika, která nikoho neohromí. Šneci z listového těsta nebo pizza závin, slané rohlíčky, slané muffiny… To všechno už je ohrané.

7.5.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Slaný koláč s tuňákem, červenou cibulí, bylinkami a crème fraîche

Slaný koláč s tuňákem, červenou cibulí, bylinkami a crème fraîche

Moc dobře to určitě všichni znáte. Má k Vám přijít návštěva a musíte vymyslet, čím ji pohostíte. Chlebíčky jsou sice fajn, ale přece jen už je to klasika, která nikoho neohromí. Šneci z listového těsta nebo pizza závin, slané rohlíčky, slané muffiny… To všechno už je ohrané.

7.5.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Jak už jste mohli vidět v několika předchozích příspěvcích, docela mě začalo bavit vymýšlení paleo a primal receptů. A je také pravda, že ve své stravě někdy velmi ráda vynechám lepek, neboť je lepku dnes všude plno a dostávám ho do sebe v pečivu víc než dost. Ale také je pravda, že pečiva se asi jen tak nevzdám, takže je potřeba si občas dát od lepku pokoj. 

29.4.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky

Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky

Medvědí česnek je sezónní záležitostí, což nejspíš všichni moc dobře víte, takže je fajn užít si toto období. Přijde mi, že se teď roztrhl pytel s recepty na pesto z medvědího česneku, takže já přicházím s polévkou. Ani však ta není žádnou novinkou. S medvědím česnekem nicméně můžete nakládat dle Vaší chuti. Můžete z něj dělat špenát, přidat jej do pomazánky, do míchaných vajíček, do salátů… Opravdu dle libosti.

23.4.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem

vegetariánský recept

Sezóna medvědího česneku už je tady! Medvědí česnek mám moc ráda, a užívám si ho jak jen vůbec je to možné. Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do pomazánek, polévek, hlavních jídel i salátů. Má prostě všestranné využití. Já, protože miluji houby, smetanové omáčky a těstoviny jsem medvědí česnek použila právě do houbového ragú, ke kterému jsem udělala domácí těstoviny a k tomu všemu jsem se ještě pokusila o zastřené vejce, jehož příprava je pro mě stále velkou záhadou.

17.4.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Snový kokosový cake

Snový kokosový cake

bezlepkový recept

Konečně to s tím počasím vypadá nadějně! Sluníčko svítí a já mám více energie. Abych však měla ještě více energie, tak musím doplňovat i kalorie. A pokud nechci v létě vypadat jako slon, doplňuji „zdravé“ kalorie. Tedy takové, které mému tělu dodávají potřebné látky a nikde se zbytečně neukládají.

10.4.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Jehněčí kolínko pečené na řapíkatém celeru a růžovém víně

Jehněčí kolínko pečené na řapíkatém celeru a růžovém víně

Jehněčí maso je jedno z těch nejkvalitnějších. Nicméně je pravda, že ne každému může jehněčí chutnat. V mase jde totiž cítit, že je prostě jiné. Nebudu Vám lhát, tento recept nepotlačí specifickou chuť jehněčího, pokud byste si takový recept přáli, doporučuji tento.

8.4.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší

Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší

Pokud hledáte „líný“ recept, teda takový, se kterým je málo práce, tak jeden pro Vás mám. Občas se mi nechce stát hodinu u plotny, a proto si vymýšlím takzvané líné recepty. Tedy takové, které se šoupnou do trouby na několik hodin a pak vznikne dokonalé jídlo. Jedním z takových receptů je kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší.

30.3.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Jemná jarní pórková polévka s uzeným lososovitým pstruhem

Jemná jarní pórková polévka s uzeným lososovitým pstruhem

Už týden je jaro a počasí na to dneska teda vůbec nevypadá. Tak si jej vykouzlete alespoň na talíři. Stačí Vám k tomu opravdu málo – pórek, brambory, vývar, smetana, sůl, pepř a uzený lososovitý pstruh. Polévka je chuťově velmi jemná a s plátky uzené ryby se to krásně doplňuje. Polévky většinou nezahušťuji moukou, takže ani v této mouka není. Tudíž je vhodná pro bezlepkáře a primaláky.

Recept bych ráda věnovala svému bratrovi, protože po mě už několikrát chtěl recept na pórkovou polévku. Takže Marťas, tady to máš černé na bílém a doufám, že Ti bude chutnat! 

27.3.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Makový primal dort

Makový primal dort

primal

Za tento recept mě budete milovat! Ne, není to nadsázka. Tento dort je totiž zdravý dort! Je bez mouky a bez cukru, takže jej mohou bezlepkáři, dietáři, primaláci, děti a vůbec všichni! Nějak mě ty zdravé dezerty začaly bavit (asi protože jsem dezertožrout!). Nejen zdravé, ale především bezlepkové recepty mě teď hodně baví. Ačkoliv nemám s moukou žádný osobní problém, proč bych si ji měla cpát do jídelníčku, když to jde tak krásně i bez ní.

Dort je úžasný, je hrozně moc makový, samozřejmě sladký, ale zase tak akorát a pokud ho necháte přes noc uležet v lednici, bude i krásně vláčný. Ještě někdo pochybuje o tom, že by si jej doma upekl?

26.3.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Banánový paleo cake s čokoládou a pekanovými ořechy

Banánový paleo cake s čokoládou a pekanovými ořechy

paleo

Paleo – v dnešní době stále více populární životní styl mnoha lidí, nejen v Česku, ale především ve světě. Nechci se tu pouštět do vysvětlování, proč je paleo fajn nebo proč fajn není. Jedno však vím jistě, mě paleo baví. Nemusíte však být zastánci palea, abyste si mohli připravit tento dort. Neobsahuje mouku, mléčné výrobky, skoro ani cukr. Je tedy vhodný jak pro lidi s intolerancí laktózy, bezlepkáře, příznivce palea, ale také pro děti a všechny ty, které baví zdravý životní styl.

Korpus dortu je složen pouze z 80% čokolády a vajec a věřte mi, absolutně nepoznáte, že v něm není mouka. Chuťově je dort sladký tak akorát, sladkost totiž způsobují pouze banány. Jako zdravá snídaně, svačina nebo třeba jako dezert ke kávě je tenhle banana cake naprosto ideální.

 

24.3.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Jahodové smoothie s kokosovým mlékem, mátou a šmakounem

Jahodové smoothie s kokosovým mlékem, mátou a šmakounem

vaříme se šmakounem

Já stále vyhlížím jaro a ono ne a ne přijít. Jak si mám jinak vysvětlit, že je dnes venku tak škaredě? Moc se těším na sluníčko, protože mě neskutečně nabíjí, když je krásně a slunečno. Mám hned lepší náladu a vše mi jde lépe od ruky. Ale v takovém počasí jako je dnes, bych se nejraději zahrabala pod peřinu a celý den prospala. Na takový flákací den však nemám čas, a tak jsem zvolila jinou útěchu a tou je právě jahodové smoothie s kokosovým mlékem a mátou, které evokuje léto. Je to jak skvělá rychlá snídaně, tak i bezva svačinka jak pro dospělé, tak i pro děti.

16.3.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou

Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou

K Velikonocům prostě patří určité pokrmy, ať je to mazanec, beránek nebo třeba velikonoční nádivka. Mezi velikonoční pokrmy patří také jehněčí maso. V České republice není jehněčí maso zas tak oblíbené, což je velká škoda, protože jde o maso velmi kvalitní. Mnoho lidí se jehněčího masa bojí, buď neví, jak jej připravit, nebo naopak se bojí určité pachuti, které by maso mohlo mít. Stačí však dodržet určité postupy a jehněčí maso Vám zachutná, ba dokonce se stane jedním z Vašich nejoblíbenějších jídel. Kvalitní jehněčí maso seženete například v prodejnách Náš Grunt, stejně tak jako český česnek, velmi chutné brambory, farmářské máslo, poctivou zakysanou smetanu i hotový vývar s příhodným názvem Konečně vývar.

16.3.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Bezlepkové vafle se šmakounem, řeckým jogurtem, malinovým džemem, mandlemi a chia semínky

Bezlepkové vafle se šmakounem, řeckým jogurtem, malinovým džemem, mandlemi a chia semínky

vaříme se šmakounem, bez lepku

Pokud máte rádi sladké, ale nechcete to s ním až tak přehánět, pak si udělejte tyhle vafle. Jsou z rýžové mouky, takže jsou bezlepkové, neobsahují moc cukru, ale i tak jsou výtečné. Vafle můžete stejně jako já ozdobit řeckým jogurtem a Vaším oblíbeným džemem, ale také můžete zvolit třeba zdravou „nutelu“ například Medoládu. V receptu se nedivte, že je mléko odměřeno na gramy, nemám odměrku, tak mléko opravdu odvažuji na váze.

2.3.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Žampionová pizza ze špaldové mouky se Šmakounem

Žampionová pizza ze špaldové mouky se Šmakounem

vaříme se šmakounem

Jak už jsem psala v předchozím receptu, pizzu miluju. Většinou ji dělám klasicky, z pšeničné hladké mouky typu 00 a nahoru většinou dávám šunku, sýr, cibuli, žampiony... Nicméně jsem z takového pizzy většinou přejedená a unavená. Takže jsem se pokusila vymyslet zdravější variantu pizzy, která by mě tak nezacpala a musím říct, že se mi to povedlo. Nejen, že je chuťově moc dobrá, ale je i lehce stravitelná. Já sama snědla celou pizzu a cítím se úplně v pohodě, takže je určitě vhodná jak pro lehčí oběd, tak k večeři.

13.2.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Těsto na pizzu ze špaldové mouky

Těsto na pizzu ze špaldové mouky

Miluju pizzu, stejně jako mnoho dalších italských jídel. Většinou ji dělám z normální hladké mouky typu 00, ale faktem je, že jsem z ní vždycky strašně přecpaná. No jenže co dělat, když pizzu milujete a nedávno jste si koupili úžasný plech/formu na pečení pizzy? Vymyslet si zdravější variantu. A tak vzniklo těsto na pizzu z mé velmi oblíbené špaldové mouky. Na vrch si pak můžete hodit co chcete/máte rádi... To je na pizze to úžasné. Můžete jí dělat pořád a stále jinak. 

13.2.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Mléčná skořicová rýže se Šmakounem

Mléčná skořicová rýže se Šmakounem

Znáte šmakouna? Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou vaječného bílku. Neobsahuje cukr, tuk, lepek ani cholesterol a naopak obsahuje velké množství bílkovin. Je tedy ideální pro ty, co hubnou, drží si linii nebo aktivně sportují. Šmakouna naleznete téměř v každém supermarketu, v prodejnách zdravé výživy a v některých fitness centrech. Šmakoun existuje v několika příchutích - od neutrální chuti až po brusinku a goji. Já pro dnešní recept zvolila právě novou příchuť šmakouna, švestku se skořicí. Musím říct, že tato mléčná rýže do mě spadla během několika minut, protože je prostě úžasná! :-) Oba dva druhy cukrů, které jsem do mléčné rýže použila koupíte například v obchodě Náš Grunt, stejně jako povidla, které jsou vyrobené pouze ze švestek a není v nich obsažen cukr ani konzervanty.

29.1.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Špenátové pesto

Špenátové pesto

Se špenátem jsem nikdy nebojovala. Už odmala jsem ho měla ráda. Pokud teda nepočítám špenátovou kejdu, co jsme dostávali ve školní jídelně...Moje maminka nám (mně a mému milovanému bráškovi) vařila špenát docela často. Pamatuji si, že jedna její oblíbená kombinace byla špenát se slanou palačinkou a párkem (to jsem párky ještě jedla). A nebylo to tak špatné, jak to možná zní. Častěji však vařila špenát jen tak s bramborem a vařeným vajíčkem. Nicméně bavíme se tu o protlaku ne o listovém špenátu. Je to neskutečné, že špenátový protlak znají všichni, ale s listovým špenátem se třeba někteří ještě nesetkali. Moje babička ochutnala listový špenát poprvé až minulé léto, kdy jsem jí ho připravila s lososem.

28.1.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Určitě všichni znáte to nejpravdivější z pravdivých tvrzení, že polévka je grunt. To, že polévka je grunt pro mě platí a vždycky platilo! Pouze u polévek ve školních jídelnách a v horších restauračních zařízeních jsem si tím nebyla jistá... Já polévky miluji! Musí být samozřejmě dobře a poctivě uvařená, nejlépe bez ochucovadel a magických kostiček. Mám ráda jak vývary, tak husté polévky. Právě husté polévky jsou pro mne plnohodnotným jídlem. S kouskem pečiva je oběd nebo večeře na stole.

27.1.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Kalamáry na česneku se smetanou

Kalamáry na česneku se smetanou

Tak a začal nám už opravdový podzim. Venku je nevlídno. Doslova je tam škaredě a zima. Já podzim nemám vůbec ráda, je pochmourno a člověk z toho chytá jen deprese.
A právě proto se snažím přiblížit si, alespoň jídlem, krásnější roční období a tím je léto. Nikdy jsem neměla problém s jedením ryb, nicméně s mořskými plody to bylo složitější. Jako malá jsem na dovolené v Chorvatsku ochutnala jak chobotnicový salát, tak mušle, ale ani jedno mě rozhodně neuchvátilo.

14.1.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Jáhelník s tuňákem, sušenými rajčaty a bazalkou

Jáhelník s tuňákem, sušenými rajčaty a bazalkou

Asi měsíc zpátky jsem koupila balíček jáhel a celý měsíc jsem nevěděla co s nimi. Pak jsem se dívala na recepty pořadu Herbář, který znovu běží na ČT1 a byl tam recept na sladký jahelník.

1.12.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Polévka z dýně hokkaido s chilli, kokosovým mlékem a zázvorem

Polévka z dýně hokkaido s chilli, kokosovým mlékem a zázvorem

Veřejně se přiznávám, jsem hokkaidomaniak! :-D Vždy když se mě někdo zeptal, jaké je mé oblíbené jídlo, nebyla jsem schopná mu odpovědět, protože jsem si myslela, že neexistuje pouze jediné jídlo, které by převažovalo nad těma ostatníma. Teď už však vím, že mým nejoblíbenějším jídlem je polévka z dýně hokkaido! 

7.11.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Česneková pomazánka s bylinkami

Česneková pomazánka s bylinkami

vegetariánský recept

Pokud milujete česnek, bylinky a tvaroh, tak budete z této pomazánky nadšení! Je hotová za pár minut, a pokud máte kvalitní ingredience (nejlépe z vlastní zahrádky), tak vás příjemně překvapí! 

15.10.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Letní kuskusový salátek s oříškovým tofu a feta sýrem

Letní kuskusový salátek s oříškovým tofu a feta sýrem

Pomalu začíná léto a počasí tomu tedy velmi nasvědčuje. Nevím jak vám, ale mně se v horkém počasí nechce vůbec vařit. Takže když už si něco k jídlu přichystat musím, snažím se aby to bylo rychle připravitelné, lehké a osvěžující.

5.8.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Nepečený meruňkový koláč

Nepečený meruňkový koláč

Sezóna meruněk již nastala! Pokud vás už nebaví pečené meruňkové koláče nebo meruňkové knedlíky, zkuste rozhodně tento recept! Je nepečený, opravdu velmi jednoduchý a jeho chuť je dokonalá.

5.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

vegetariánský recept

U nás doma máme pomazánky velmi rádi. Bohužel nejsem v této oblasti nijak moc kreativní, tudíž se u nás opakují stále ty samé osvědčené recepty na pomazánky, nejčastěji rybičková a hermelínová.

5.8.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Filet z lososovitého pstruha s tomatovou omáčkou

Filet z lososovitého pstruha s tomatovou omáčkou

Pokud vás nebaví trávit u plotny hromadu času, avšak chcete uvařit něco moc dobrého na oběd či večeři, pak vězte, že tento recept je pro vás ideální. Za 20 minut máte jídlo na stole.

4.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Vzhledem k tomu, že jsem zde minule dávala recept na domácí pečivo, tak dnes přicházím s receptem na opravdu výbornou škvarkovou pomazánku. Díky tomu, že je v ní jablko, je velmi jemná.

4.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

vegetariánský recept

Mohlo by se zdát, že tvarůžková pomazánka je jen pro pravé muže, ale já si myslím, že tímto receptem potěším i mnoho žen! Já osobně miluji tvarůžky! Nejen, že jsou dietní, ale také jsou neskutečně dobré! A ještě větší grády mají, když je naložíte. Tento recept na pomazánku z tvarůžků je jiný právě v tom, že tvarůžky se musí naložit alespoň na pět dní dopředu. Ale to čekání se ve finále opravdu vyplatí!

4.8.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Platýz s kapary a hrachovou kaší

Platýz s kapary a hrachovou kaší

Nevím jak vy, ale já mám tendenci připravovat pořád ty samé druhy ryb. Takže to byl pořád losos a sumeček africký, občas (velmi málo!) máslová ryba, tilápie, tuňák a mečoun. No a tak jsem si řekla, že musím zkusit něco nového. 

4.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Chřestové risotto

Chřestové risotto

Někdy stačí několik kvalitních surovin, abyste mohli vytvořit delikátní oběd. Sezóna chřestu pomalu končí, takže si ho ještě pořádně užijte! 

25.7.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí pečivo

Domácí pečivo

Neznám člověka, který by jednou za čas odolal čerstvému pečivu. Bohužel v obchodech najdete pečivo, které v sobě většinou kvůli delší trvanlivosti obsahuje spoustu přidaných látek, konzervanty, éčka... Udělat domácí pečivo není vůbec těžké, je to levnější! a navíc ta vůně, která provoní celý byt... 

25.7.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Seriál o receptech na guláš pokračuje tímto maďarským! Ti, kteří si myslí, že guláš je hrozně moc kalorické jídlo jsou vedle. Ne vždy musí být guláš plný tuku a mouky, aby byl skvělý!

24.7.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Smetanovo-kakaový nepečený dort

Smetanovo-kakaový nepečený dort

Hledáte dezert, který se dá zvládnout rychle, není náročný a přesto chutná dokonale? Tak právě teď můžete jásat, protože tohle je přesně recept, který jste hledali!

19.6.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Losos s bramborovou kaší a smetanou

Losos s bramborovou kaší a smetanou

Vzhledem k tomu, že losos je nejoblíbenější ryba u nás v Česku, tak si myslím, že variací a receptů na něj není nikdy dost. Tento recept je založen na jednoduchosti a přirozené chuti všech surovin.

19.6.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Bezlepkové těstoviny s brokolicí a schwarzwaldskou šunkou

Bezlepkové těstoviny s brokolicí a schwarzwaldskou šunkou

bezlepkový recept

Tyhle těstoviny vznikly jako náhoda, protože jsem je ukuchtila z toho, co bylo právě doma. 

19.3.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Zelňačka

Zelňačka

Receptů na tuto polévku je nespočet. Každý ji dělá trochu jinak a každý si myslí, že ta jeho zelňačka je ta nejlepší.

18.3.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Krém karamel

Krém karamel

Musím se přiznat, že tento dezert lépe vypadá, než chutná. 

18.3.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Chilli krevety s citronovou trávou a zázvorem

Chilli krevety s citronovou trávou a zázvorem

Miluji ryby a všechny možné mořské potvory. 

18.3.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Tvarohový koláč s brusinkami

Tvarohový koláč s brusinkami

Pokud máte rádi tvarohové a vláčné dezerty, tak tenhle koláč je to pravé! 

18.3.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Celozrnný kuskus s tempehem a brokolicí

Celozrnný kuskus s tempehem a brokolicí

První jarní veganský recept, který je hotový během deseti minut, je na světě! 

18.3.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Lososový tataráček

Lososový tataráček

Pokud jste, stejně jako já, přes vánoční svátky nedbali na linii, určitě oceníte recept na lehký a zdravý tataráček z lososa. Ideální jídlo na lehkou večeři, nebo výborný tip na pohoštění. =) Vyzkoušet ho můžete již zítra. =)

28.2.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Rillettes

Rillettes

Rillettes je stručně řečeno pečené maso v sádle. 

10.2.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Polévka ze žlutého hrachu

Polévka ze žlutého hrachu

Pokud jste si mysleli, že si přečtete recept na klasickou hrachovku, tak to se mýlíte. 

10.2.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Dýňová polévka s pečeným česnekem

Dýňová polévka s pečeným česnekem

vegetariánský recept

Nevím jak vám, ale mně toto sychravé podzimní počasí moc nesvědčí. 

31.1.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Vlažný těstovinový salát s karamelizovanou cibulí a nivou

Vlažný těstovinový salát s karamelizovanou cibulí a nivou

Pokud nejste v kuchyni moc zdatní nebo nevlastníte dobře vybavenou kuchyň, nebo prostě nechcete kupovat olivový olej a další finančně náročnější suroviny, tak právě pro vás je tento recept! 

31.1.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Šťavnatá pečená vepřová panenka

Šťavnatá pečená vepřová panenka

Dnes přidávám recept na vepřovou panenku, která díky způsobu přípravy zůstane nádherně šťavnatá. 

31.1.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Risotto con funghi

Risotto con funghi

Houby patří jak k pozdnímu létu, tak i k podzimu. 

31.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Červená řepa se ztraceným vejcem

Červená řepa se ztraceným vejcem

vegetariánský recept

Červená řepa je velmi zdravá, obsahuje spoustu vitamínů. 

27.1.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Cheesecake

Cheesecake

Přichází víkend a s ním i čas na malé hříchy ve stravování. =D 

15.1.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Bulgur s kuřecími kousky

Bulgur s kuřecími kousky

Opět přidávám velmi jednoduchý recept na přípravu. Spojení bulguru, zeleniny a kuřecího masa je zdravou variantou oběda či večeře. 

15.1.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Zapečené těstoviny s uzeným masem

Zapečené těstoviny s uzeným masem

Dnes přidávám recept na velmi jednoduché, ale vynikající jídlo z těstovin.

15.1.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Kuřecí prso se smetanou a žampiony

Kuřecí prso se smetanou a žampiony

Kuřecí maso se dá dělat na mnoho způsobů. Já zvolila podzimní úpravu s žampionovou omáčkou. 

15.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Brownies

Brownies

Dnes přidávám recept na přicházející podzimní deprese. =) Tak si bez výčitek obalte své nervy. =)

13.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Filet ze Sumce afrického s cuketovými placičkami

Filet ze Sumce afrického s cuketovými placičkami

Ryby by rozhodně měly být součástí zdravého a pestrého jídelníčku. 

13.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Paštika z kuřecích jater s karamelizovanou cibulí

Paštika z kuřecích jater s karamelizovanou cibulí

Tak pozor! Tohle je recept na můj "majstrštyk"! 

13.1.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Miluji čerstvé pečivo, hlavně po ránu....Bohužel, je těžké dnes najít kvalitní chléb, který by nechutnal tuctově. Já boj za dobrým chlebem už vzdala a upekla si raději svůj. Mám moc ráda špaldovou mouku, která je zdravá a neskutečně chutná. Tento chléb je naprosto jednoduchý. I přes svou jednoduchost má ale dokonalou chuť. Můžete ho jíst jen samotný a nebudete se moct jej nabažit.

13.1.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tradiční sladké pečivo. Dá se jíst s čajem, kávou, kakaem, ale i jen tak. 

13.1.2014 Doba přípravy: 90 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI